Extremt slutkörd

Haft en grym dag tillsammans med världens bästa Josefine! Efter Alice åkt hem åkte jag & Jossan in till Stenungsund, vi lämnade Jakkos högtalare hemma hos Janne, lämnade Jannes scarf, lämnade Clarres jacka, pantade burkar och köpte oss lite godis. Som vi behövde för att få lite energi! :-) Vi kom hem, fixade det sista med tältet, bar in det i Jossans bil, gick lite Slack-line och hoppade studsmatta. Sedan lade vi oss inne i soffan & stendäckade inom 10 minuter! Vaknade upp två timmar senare helt döda! Haha käkade lite räkmackor med räkorna som blev över igår innan vi bytta om och gjorde oss i ordning för träningen. 



Träningen gick grymt, trots att vi var så trötta. Kroppen var så seg och benen var så möra! Jag förstår inte hur jag, Fanni och Jossan orkade. Vi hoppade konstant i två timmar & hade huur roligt som helst på isen. Vilken träning, älskar sådant här! :-) Nu sitter jag i baksätet i Jossans bil och gör mig mentalt redo för sängen. Ska upp imorgon vid 4, så känner att det är dags att sova ikapp några timmar. 




Är alla ni fina redo för en ny vecka? Med nya mål & nya möjligheter är jag redo att påbörja en ny vecka. Denna veckan ska vara nyttig, det har jag bestämt. Hör av mig senare under äveckan när jag vet hur det gått! Josefine, om du läser detta. Tack så sjukt mycket för en helt fantastisk helg. Tack för all hjälp, alla skratt och för att du är så otroligt grym. Du är bäst, älskar dig så!!! Godnatt på er! 

Kräftis 2014

Kräftskivan blev riktigt lyckad igår! :-) Tack vare Alice och Jossan blev det möjligt att genomföra. Jag & Alice gjorde all planering och sedan sov Jossan hos mig fredag - lördag och vi fixade i ordning allting inför skivan. Satte upp ett extremt jävla stort partytält som vi räknade med skulle ta 1 timme men tog 2,5 hahaha! Kaos. Så mycket silvertejp vi använde, helt sjukt! Men vi lyckades i alla fall slå våra kloka hjärnor och muskler ihop och satte upp det stabilt och bra. Sedan dukade vi och gjorde i ordning & förfestade lite :-) Folket kom vid sex, vi satt och pratade och började dela ut uppdragslappar etc sedan när alla kommit började vi leka. Vid åtta började vi käka & sedan flöt de på. Vi körde uppdrag, sjöng visor, drack snaps och pratade. Jag hade verkligen grymt kul. Vi avrundade kvällen vid 4.30 då ville man bara sova. Jag sov i Mamses säng, sov som en prinsessa. Tills jag vakande i panik vid 8 för att Oscar (som sov i min säng) gick ut för dörren utan att stänga av larmet, kaos! Flög upp och stängde av det. Sedan började vi städa. 





Alla pinnar var kaos och ramlade isär hela tiden. Vi tejpade o tejpade. När vi fått upp hela ena änden så brakade den andra ihop, haha ett tag tappade vi hoppet men vi kämpade på bra och resultatet blev GRYMT! 



















Nu 5 timmar senare är helvetetstältet nere och allt är undanplockat och städat. Nu ska allt bara köras och slängas och sedan ska jag & Jossan däcka i soffan innan träningen drar igång vid sju. :-) Alice & Jossan stannade och hjälpte mig, bäst är dom! 

Lyckan som uppstår när det är fredag

Grym dag! Sammanfattar i bilder :-)

Träningen gick grymt!!! Jag var svintrött efter. Spenderade kvällen med Jossan & Michelle. Vi handlade godis på Ica och lite mat inför imorgon, sedan åkte vi enskillt i tre bilar, var för sig hem till mig hahaha! Kaos att alla hade egen bil, miljöpartiet nästa :-) Haha. Vi spelade monopol hela kvällen, pratade o myste med levande ljus! Haft en awesome fredagskväll, trött som tusan somnar jag här bredvid världens bästa Jossan :-) 







Köpte båt på min gata, regler a la elina :) 



Monopol är underskattat, borde spelas mer! :) Hoppas ni haft en grym dag. Det har jag! 

Mindre intressant dag

Jag kan inte medge att min dag har varit särskillt speciell haha. Men endå kan jag ju dela av mig hihi! :-) 

Vaknade upp som en ZOMBIE idag, bokstavligt.. Trots att jag somnade klockan tio vaknade jag vid två, gick upp (utan att kolla klockan) gick ner, gjorde mig i ordning, tog på mig volvokläderna och kollade sedan på klockan... Inser att den är strax efter två, fattar knappt var jag håller på med men lyckas snabbt ta mig upp till sängen igen och somna om! Vaknar halv tre igen, somnar om, vaknar klockan tre, somnar om, vaknar klockan halv fyra, somnar om, vaknar klockan fyra och gav upp - eller rättare sagt gick upp! Alarmet stod på 4.30 men pallade inte somna om en gång till haha fick panik! Vet inte riktigt vad som höll min hjärna på högvarv just inatt, kanske något jag omedvetet spekulerar över.. Jaja hoppas jag får sova igen det jag missade inatt idag istället :-) Traskade omkring som en zombie i huset, fick i mig frukost & blev upphämtad av min samåkare! Stendäckade i bilen innan vi ens kommit ut ur Ucklum haha så sjukt osocial jag var imorse asså, stackars gubben jag åker med! Efter en Celsius på första rasten blev jag genast snäppet piggare & så fort vi började jobba kom man igång ordentligt. För att vara onsdag gick arbetsdagen faktiskt väldigt fort (y) Skönt att mer än halva jobbveckan har gått och vi börjar närma oss helgen med små steg. 

Idag är vi lediga från isen. Vi har alltid haft onsdagar lediga från träningen, så länge jag kan minnas! Så det har liksom blivit en "vilodag" för mig i verkliga livet med. Ser alltid onsdag som en paus liksom, från allt. Men inte idag inte. Kom hem vid fyra, gjorde mig en omelette innan jag tog bilen till Stenungsund. Jag behövde köpa lite mer saker inför kräftskivan och sedan prata med Aleks på coop. Efter det begav jag mig till gymmet, för att köra ett bröst- och triceps / lite mage pass. De såkallade gymmet, eller "källaren" som vi stenungsundsbor kallar det! Gymmet allt började i, haha de slisliga och slitna gymnasiegymmet som VERKLIGEN behöver rustas upp. Idag var även AC:n sönder så det stank svett från flera kilometers avstånd hah. Men då känner man ju verkligen att man tränar! (Y) Efter träningen åkte jag hem, duschade & har nu sett klart dagens avsnitt av Idol. Trött som jag är blir det sängen direkt, ska upp 4.35 imorgon igen! Hoppas ni haft en grym dag :) Natti. 

Just det ja! Kan ju avslöja att jag hittat bra flygbiljetter till Thailand över jul. Bokar jag inte imorgon så bokar jah förmodligen innan måndag i alla fall. Jag är så GRYMT taggad på att äntligen få åka tillbaka, så jag längtat! :-) 

Det jag lever för

Det var verkligen inte förens jag var borta från konståkningen jag insåg hur mycket jag brinner för det. Jag tror det är viktigt att hinna sakna saker, för att kunna förstå hur mycket man älskar det. Det är viktigt att sluta ta allt förgivet och det är viktigt att man aldrig slutar uppskatta det man gör! Igår var kön från Volvo området kaos, alltså den var SÅ. LÅNG. Jag trodde ett tag att jag skulle missa träningen, trafiken stod verkligen STILL. Men mot alla odds hann jag i tid till isen, wihooo. :-) Blev avsläppt en bit ifrån ishallen och fick gå samma väg som jag gått över en miljon gånger innan, fast när jag var yngre! Har inte gått där på flera året så på något sätt påverkade de mig positivt. 

Träningen gick bra, vi hoppade igenom alla hoppen första timmen & hade egen träning andra timmen för att våra tränare var på möte. Blev kaos med styrelsen med för att hockeyn hade missuppfattat oss så när vi skulle gå på var de fullt av små hockeypojkar på isen haha. Vi erbjöd att dela is men fick tillslut hela eftersom det faktiskt var vår ordinarie tid! :) Andra timmen blev ganska oseriös men jag körde igenom mitt långa (första gången i år) och förmodligen sista hahaha! Ne men jag kommer som sagt inte ihåg sådär jättemycket, men de kommer nog! Bara fortsätta nöta och nöta tills det sitter! Kvällen spenderades med Alice, vi planerade det sista inför Kräftskivan vi ska ha på lördag - JAG ÄR TAGGAAAAD! 

Super helg

Kommer somna gott ikväll för jag har verkligen fått ett GRYMT avslut på en helt fabulös helg. Jag är så glad just nu, allt känns bra och många pusselbitar börjar falla på sin plats. Denna mamse- och dotter helg har verkligen varit super. Vi kom fram till släkten vid 12, spenderade hela dagen och natten där. Jag, Emmy och Filip lekte och busade hela kvällen och hade det superkul. Så himlans kul att träffa dom igen, var över ett år sedan sist! Helt sjukt vad tiden går fort, känns som det var igår jag tog studenten & träffade dom. :-) En sådan fantastisk familj jag älskar väldigt väldigt mycket. Igår kväll spelade vi mycket olika spel, bland annat "med andra ord" som helt klart är ett utav mina favoritspel. Så roligt och det bidrar alltid med många skratt och felsägningar! A-Ö är också ett favoritspel jag börjat spela mer och mer! Igårkväll (imorse) kom vi inte i säng förens vid 4.30, vilket ledde till att många vaknade helt utslagna och trötta vid 11 då det serverades frukost. Pallrade oss upp, jag drack oboy till frukost (var typ hundra år sedan sist) men det var sjukt gott. Väldigt kul att se hur ens kost förändrats med åren, när jag var mindre bestod oftast min frukost av fil och flingor (helst frosties eller corn flakes med SOCKER på) haha, gärna oboy med mjölk och minst två mackor. Nu är det nästan aldrig socker till frukost, verkligen heelt tvärt om. Helst stekt ägg med ost och skinka eller kvarg med mitt proteinpulver och hallon. Gärna ett STOORT glas vatten till. Då var jag även mer fit och smalare, hur var det ens möjligt med den kosten man hade då haha. Jag och Michelle har diskuterat detta många gånger! :-) 

Efter frukost packade jag och mamse våra saker, bar ut det till bilen och tätt där efter begav vi oss hemåt. Jag slocknade efter mindre än 5 minuter i bilen & vaknade av mamses röst utanför Överby "ska vi svänga in här och shoppa lite", och vi gick någon timme och kollade i affärer. Jag fick köpt mig ett par vinröda jeans, som jag redan längtar tills jag får använda! Mamse testade lite saker men köpte inget, good job! :-) Inatt kommer lönen, jag är taggad! Ska spara så mycket som möjligt denna månaden! Ska inte köpa NÅGRA kläder i september! Helt sjukt att det snart redan är september, kaos! Vi lämnade överby och körde vidare i spöregn, var hemma vid klockan fem, då jag kom på att jag hade träning senare på kvällen, jag som hade lovat att träffa Alice, hade ju heeelt glömt bort att de sena träningarna på söndagar har börjat! Åkte till isen och tränade två timmar tillsammans med världens bästa klubbkompisar & bästa vännerna Fanni och Jossan. Första timmen hoppade vi igenom alla hopp och det gick HUUUR BRA SOM HELST, hela timmen var jag helt lycklig och jättepigg i kroppen! Stod massa trehoppskombinationer och min lutz var bättre än vanligt. Säkerheten och känslan i mina hopp börjar komma tillbaka och det gör mig så glad. Andra timmen körde vi program och jag börjar komma ihåg mer och mer av mitt långprogram, det är jag också glad över. ALLTSÅ VILKEN DAG. <3 Jag verkligen älskar träningar som denna. Helt utmattad och slut på energi kommer jag somna gott ikväll.





Städat lite i mitt skåp. Fint va? ;) Sedan är de lite kaos i ishallen för det är fullt av is PÅ GOLVET, utanför isen på väg fråm vårt omklädningsrum till där vi går på?! Vad hände där liksom?! Håller ALLTID på att ramla när jag går där, väntar bara på att jag ska halka och falla pladask på rumpen där... Hoppas ni också haft en grym helt där ni varit glada, ätit mycket mat och gjort många roliga saker. Godnatt!

Släkten e bäst

Jag och mamma spenderar en helg tillsammans. Vi har åkt till våra släktingar uppe i Karlstad för 40-årskalas! :-) En hel dag med firande, massa mat, spel, skratt och lekar! Jag har saknat er <3 




Jag och mamse startade hemifrån vid 8.30. Mål att hinna till kalaset i Karlstad vid 12. På vägen stannade vi vid ett supermysigt café där vi fikade innan vi åkte vidare. På vägen fick vi förhinder, det var översvämning på vägen så vi fick tack vare dagens teknik omplanera vår rutt och komma 20 minuter sent. Men vi kom i alla fall rätt, efter lite omvägar haha! Kom dit, hälsade på alla som man inte sett på tusen år. Drack välkomstdrink, förrätt, lasagne till huvudrätt och blåbärspaj tilm efterrätt.




Efter släkten dragit hann vi med att spela lite playstation. Jag & Filip spelade hockeyspel och sedan var Emmy med så spelade vi tennis och squash turnering. Var sjukt kul. Sedan dukade vi om, gjorde iordning och fixade för att alla vänner skulle komma. Fest för släkten först och sedan vännerna. Vid 17.55 fick jag och Emmy springa till Netto för att på 5 minuter hinna springa dit och köpa en ost! Efter det spelade vi A-Ö och väntade på gästerna.









Känner mig gammal som en tant. Klockan är 1, jag är svintrött och de unga här (11 & 13 år) är as pigga... Haha pensionatet here I come?! Haha nu kör vi charader innan vi förhoppningsvis ska soooova gott sen. Haft matkoma sedan klockan 13 haha kaos. 

Ringrostig till tusen

Oj, såg nu att det var senast 2009 jag plingade på min keyboard. Öppnade nothäftet och såg att jag skrev i senast februari - 09. Haha inte konstigt att jag kände mig lite ringrostig... Blev massa spel & massa sång ikväll, detta har jag saknat. Skulle lagt mig tidigt men nu efter "lite" spel var klockan redan kvart över elva, PANIK! Godnatt :) 

Hoppas ni haft en fantastisk dag. Jobbet flöt på som vanligt, det är fredag, äntligen helg, träningen blev av idag & gick bra. I love my life yihooo! :) Imorgon bitti drar jag och mor min till Karlstad för släktkalas. Ska bli kul att träffa alla igen! 👍 

Totally amazing

En bra dag på jobbet med många stopp, följt av en timmes konståkning, uthämtning av ett GRATIS lock fråm fantastiska celsius, tack! Och sedan en kväll med fina vänner på Harrys för att försök prestera bättre än sist på quizen! Haft en grym torsdag, önska alla torsdagar var såhär bra! :) 





Tagga fredag imorgon och sista dagen innan heeelg! Wihoooo :-) 

Rutiner rutiner

Idag var det jobb från 06.30-15.24 fast vi stod stilla en stund idag med. Skönt att få vila emellanåt men man blir så seg när man väl ska börja jobba igen så mam föredrar nästan att jobba hela tiden! :-) Efter jobbet åkte jag med Arben till gymmet, vi körde bröst & biceps. Sedan körde jag lite mage och stretchning innan jag gick hem. Käkat omellette med grillad kyckling, så otroligt gott. Nu sitter jag framför Idol & lär somna direkt efter :-) Sover hos papse & Jonas i stan idag så jag slapp åka hem. Hoppas ni haft en grym dag. 




Helt najs trots regn

Ja men man ska ju inte klaga. Jag känner redan känsla av rutiner här haha. Jobb, träning, städa, laga mat, äta, sova OM OCH OM OCH OM IGEN. Så mina veckor kommer se ut framöver, förutom helger som kanske skiljer sig lite (förhoppningsvis). Fast jag ska ju absolut inte klaga för jag är så nöjd att jag märker nu att jag hinner träna på isen från 17 i alla fall! (y) Jihoo. Idag hade vi träning 17-19! Det gick jättebra, jag hoppade konstant i 2 timmar & nu är mina ben sköra som bara den, kommer kännas skönt imorgon. Vilodag från konståkningen imorgon = gympass med Arben. Vi ska kötta bröst och biceps & jag längtar redan. Sedan spenderar jag natten i Göteborg för att göra det enkelt för mig & åker med min bror till jobbet. Nu blire lägga sig tidigt för att förhoppningsvis vara piggare imorgon bitti än vad jag var imorse. Satt och tvingade upp ögonen i bilen påväg till jobbet haha ^^ 




Hoppas ni haft en bra dag. Även att ni får en lika bra eller till och med bättre imorgon. :-) Kramar

Color me rad 2014 i bilder

Jag låter bilderna tala för sig själva. Detta kan ha varit topp 10 bästa träningarna o mitt liv. Det har aldrig varit så roligt att springa! Vi hade i alla fall tur med vädret, vaknade när det spöregnade. Blev uppehåll vid 10 och höll i sig resten utav dagen. Bara lite smådropp lite då och då men de överlevde vi! 





























Efter loppet åkte vi till Bäckebol och käkade på Amazing thai. Sedan tillbaka hem för en efterlängtad dusch, nu sitter jag i fotöljen & kollar Shrek 3. Imorgon är det tillbaka för en hel veckas jobb! Tagga 👍 

Glöm bort alla bekymmer

Idag var en grym dag. Jag fick ställa mig på isen igen, göra det jag älskar och träffa några av mina fantastiska vänner! Det finns så många saker i livet man ska vara glad för. Det finns så mycket som gör mig glad. På måndag börjar försäsongen & jag kommer få åka skridskor 5 dagar i veckan, det gör mig glad! :-) Har verkligen saknat min fantastiska sport <3 Idag hade vi sammandrag tillsammans med Uddevalla kf, vi hade tre ispass under förmiddagen & var färdiga redan vid 14.45! Kort & intensiv dag vilket ledde till att vi kunde spendera kvalitets och mystid hemma hos Fanni efter. Första ispasset var 9-09.45 men de blev 20 minuter försenat eftersom vaktmästaren var seg & isen var kass efter att hockeyn haft deras läger... Vi gjorde sköna steg, hoppade lutz och allt gick super. Mellan första och andra ispasset hämtade vi Fannis mamma för hon behövde bilen. Andra passet var 11-11.45, då hoppade vi axel, salchow och körde program. Båda hoppen gick hyfsat vilket var skönt. Mycket stegsekvenser med men jag har glömt av mitt så måste fixa en ny hehe. Mellan andra o tredje ispasset käkade vi tacos, sedan åkte vi ner till torget och chillade i solen på bryggan. I hopp om att se lite tjörn runt båtar, men de verkade gått på grund eller blåst bort -.- Vi åkte tillbaka upp, tränade det sista ispasset 14-14.45 och då körde vi steg, program och kombinationshopp. En mycket härlig timme som avslutades med både axlar och salchowar. Yihooo. En grym dag på isen där man trivs som bäst. :-) 



Skillnaden på min portion & Jossans. 


Efter sista passet åkte vi hem till Fanni. Eller först ett stopp på coop för att handla middag. Det blev halloumi-hamburgare med mango som var HUR GOTT SOM HELST. Kan varit en av de godaste hamburgarna jag någonsin ätit. Bra jobbat Fanni. Jag fick stå för efterrätten så jag slängde ihop en kladdkaka som blev dundergod med lite gräddglass till senare på kvällen. Haft en helt fantastisk dag med två av mina närmaste vänner. Ni är grymma. :-) Vi hade även mobilförbud, vilket var sjukt skönt. Vi spenderade verkligen tid TILLSAMMANS, inte bakom skärmarna. Nu vid 22 dog vi i soffan av matkoma gånger 1000. Kaos! Nu blir det sängen för att vara redo och fylld med energi imorgon när Color me rad går av stapeln, jag är taggad! :) 




Sammandrag 2014

Sammandraget är igång, jag har världens bästa vänner & tre grymma ispass som väntar mig idag. Sedan en myskväll med två av mina närmaste vänner - jag är lyckligare nu! :-)  

Vet inte ens vart jag ska börja

Livet är hårt, orättvist och jobbigt - det är något vi vet & växer upp med att inse. Jag VET, att varje dag är en kamp & man bestämmer själv hur det ska bli, oftast. Jag kan erkänna, jag ÄR och har alltid varit väldigt stark mentalt. Men det finns gränser för mig med, det finns gränser för alla, på olika stadier. Jag klarar inte allt, sak på sak, jag är bara människa jag med. Jag kanske för många verkar stark, uttålig, okänslig, att jag tål och klarar vad som helst. Gärna håller inne tårar och visar mig stark utåt, till andra för att stärka andra. Jag vet att jag gör det ofta, jag vet det men det är inte alltid så. Det finns även gränser för mig. Gränser när man inte klarar av att ta mer skit. Jag kanske inte alltid visar när jag blir sårad, när jag blir arg etc för man kan lätt gömma det bakom ett leende, ett skratt eller bara genom att vända ryggen till. Gå åt motsatt håll. Jag har lärt mig att inte ta åt mig av saker som tynger ner mig, av tykna (skoj-kommentarer) som många kan slänga ur sig. Utan låta det stärka mig som person genom att bevisa raka motsatsen. Låta personer med spydiga kommentarer få äta upp sina ord. Men det finns stunder då gränsen nås, när man verkligen inte klarar mer, när hjärnan ger upp. Då känner jag mig verkligen svagare än någonsin.  

Jag skriver enbart detta för att jag vill skriva av mig, jag orkar inte hålla det inne. Inte nu. Inte idag. Idag var sämst, en dag jag mått mentalt dåligt. Jag har ständigt kommit på mig själv, grumlandes och ledsen, nedstämd i mina egna tankar. Jag har känt mig som en zombie med ett fejkleende på läpparna och inte vetat hur jag ska ta mig ur det. Jag vill inte ha en dag som idag, jag hatar dessa dagar. Jag försöker glömma, försöker tänka positivt men det är inte lätt när man ständigt blirpåmind om det som trycker ner en, ständigt. Orsaken till varför man en gång blivit ledsen, återupprepas gång på gång. Idag gick min gräns, på riktigt. Jag ville bara lägga mig i min säng, trycka ner huvudet i kudden och bara gråta. Släppa ut allt som tynger mig och vakna upp, starkare än någonsin. Jag tycker att ni där ute, som bara är ute efter att trycka ner folk och klämma ur er spydiga och tykna kommentarer kan hålla munnen stängd, bättre att inte säga något alls. INGEN bryr sig om den skit ni har att säga. Vad gör det för nytta om det blir sagt, verkligen ingenting. 


Jag är boss över mitt egna liv, jag bestämmer själv hur jag vill leva, se ut, bo, äta, dricka, göra - ALLT. Mitt liv, mina villkor. Låt mig göra som jag vill!!  

Sedan vill jag även säga tack till de personer som idag varit så otroligt stöttande, just idag. Ni vet inte om det, att ni gjort något speciellt men ni har liksom bara fjnnits där. Hur bara ett sms fick mitt hjärta att le för några sekunder, Josefine tack för dina fantastiska ord. Det var det enda jag behövde idag! 💜

Vardagslyx

Ja det sägs ju att det är bra att sätta färg på vardagen. Inte kanske bokstavligt som reklamen till Color me rad men att inte gå och bara vänta på helgen i depression utav göra det bästa av saken och förgylla varje dag med roliga och nya saker. Igår gick jobbdagen helt okej fort, trots att min jobbarkompis Tobias gjorde mig på riktigt dåligt humör. Men det gick snabbt  för mig att bli glad igen då mina andra kollegor är så härliga :-) Dagen strosade på och när klockan ringde 15.24 rusade alla ut. Jag samåkte även första dagen med Dan som är min samåkare, gick smidigt och lätt. Han hämtade mig 05.23 hemma nere vid vägen. Släppte mig vid Tk vid 06.20 & jag hann in lagom tills vi började. Min lagledare visade även mig att jag råkat glömma en celsius i kylskåpet innan vi gick på semester (hur det nu hände). 


Väntade på honom vid 15.30 med 1% batteri på mobilen. Inte det smartaste när jag ett tag trodde han glömt mig men det visade sig att det var massa kö från hans byggnad till min. Spöregnade hela vägen hem & vi var hemma vid 16.30! När jag kom hem stekte jag mig en mumsig omellett som jag bokstavligt SLÄNGDE i mig för jag hade väldigt bråttom. Jag hade bestämt gymträff med Ida i källaren (namnet på gymmet vid Nösnäs). Vi körde ett brutalt rygg- triceps pass, mina muskler var helt utpumpade, VAD TRÖTT JAG VAR! Vi peppade varandra till max och körde typ 40 repetitioner av allt, verkligen mjölksyresatte och tröttade ut musklerna totalt. Kändes så härligt efter två timmar att vi var helt mörbultade och slut. 

Direkt efter gymmet hämtade Janne & Fanni mig med bilen. Vi åkte hem till janne & jag fick fräschat upp mig lite. Sedan drog vi vidare in till stan med Janne som chaufför. Vi åkte in för att kolla Panda da panda på Kungstorget. VILKEN KVÄLL!!! Dom var grymma, det var såå mycket folk, god mat &härlig  stämning! :-) En fantastisk grym kväll med två fantastiska vänner. 








Våra outfits var verkligen från helt olika världar. Jag körde helt på Adidas-mjukis haha, Janne på super-snyggt uppklätt & Fanni på hängbyxor och gosetröja. Men skönheter klär i allt eller vad är det man säger? ;-) Var hemma vid 00 och hoppade direkt i säng. Hoppas ni haft en bra dag. 

Börjar närma sig helg

Ja veckorna börjar ju redan gå fort. Mer än halva veckan är avklarad & det har gått helt okej fort. Var lite trötter imorse, kände att jag hade (eller ah har) även nu träningsvärk i hela överkroppen. Men jag ska verkligen inte klaga, träningsvärk är ju den enda värken jag vill ha :-) Alarmet ringde vid 05 imorse, gjorde mig redo för jobb, packade matlådan & tog på mig jobbkläderna. Frukost blev kvarg med pulvret och hallon, DAGENS TIPS = ställ inte in en påse frysta hallon direkt i kylen utan ställ den på en tallrik eller i en plastpåse.. Annars har du som jag hade imorse HELA kylskåpet fullt av hallonsaft... -.- Haha lagom kul att ta ut allt och torka rent.. 5 på morgonen haha! 


Kom iväg i tid idag med, 5.31 om jag ska vara exakt :-) Var tvungen att göra ett snabb stopp på Statoil för jag hade glömt be mamma köpa creme fraiche till lunchen så fick köpa en där. Men de hade inte den godaste smaken utan bara naturell... Inte alls lika gott! Men idag fick det gå, tills imorgon har jag i alla fall inhandlat den bästa med smak av tomat & basilika (L) Första och andra passet gick väldigt fort idag och vi stod även stilla en stund idag. Flera längre stopp... Detta är inte bra för Volvo ju 😫 Aileen flätade mitt hår i en super häftig fiskbensfläta idag, men kan inte lägga upp bilden för vi får inte lägga ut bilder från insidan av fabriken. Hade förstation sista passet så jag kunde gå 5 minuter tidigare, passade bra eftersom jag hade lite bråttom hem till mamse som skulle på ett kundmöte. 

Kände mig helt seg och hängig i kroppen när jag kom hem. Jag som hade planerat att gå ut för en springtur i det KONSTIGA vädret vi haft idag. Snacka om att vädergudarna INTE kunnat bestämma sig eller varit överrens. Ena sekunden är det varmt och soligt, andra spöregn och tredje åska + blixtrar. Hjälp asså.. Haha stekte mig i alla fall en god omelett i hopp om att få lite mer energi, det gick. Sedan tog jag hjälp av mitt starka psyke & tog på mig mina snabba skor och sprang en runda på lite mer än 2 kilometer. Jag känner mig inte jätteredo för Color me rad här men de ska nog gå. Brukar kunna klara mig bara jag bestämmer mig för något. Detta gör vi ju även som en rolig grej så det gör ju absolut ingenting om man går runt. Efter rundan gick jag samma runda med hunden innan Alice kom till mig! Vi satt ute en stund innan vi gick in och smed AWESOMA planer för kräftskivan vi ska annordna om två veckor! :-) Jag är super duper taggad! 




Alice åkte hem vid sju & nu har jag spenderat kvällen med mamse i köket. Vi lagade björnbärskräm och sylt samtidigt som vi bakade hennes grymt goda fröbröd och läste olika recept i kokboken :-) Vi fick en ny matberedare så vi var bara tvugna att testa den på bästa sätt. Nu ligger jag i sängen känner lukten av det fantastiska nybakade brödet och lyssnar på riktigt fin italiensk musik som min kompis skickade. Alltså DET SPRÅKET. Min själ njuter! 💜 Sto morendo 😁 Hoppas ni haft en grym dag. Snart fredag, tagga! 

Segaste dagen i veckan är avklarad

Ja, tisdagar brukar ju vara den segaste dagen på jobbet men gick idag väldigt fort. Eller ah, första passet gick bra, andra passet gick BRUTALT segt bara för att jag hade förstation och var hungrig.. Kollade på klockan varje minut vilket ledde till att allt kändes så långsamt. :-| Vi stod stilla väldigt mycket idag, så det lär bli någon lördag framöver vi kommer att jobba (förmodligen) men övertid = mer betalt så det tackar man ju inte nej till :-) Skrattade väldigt mycket på jobbet idag, både åt andra & mig själv. Fick även löst allt krångel med samåkning, så nu är i princip hösten klirrat yeey! Läste även i mitt horoskop att jag borde resa snart, borde lyssna på det hihi. 


Efter jobbet rusade jag ut ur fabriken & satte fart raka vägen mot gymmet. Hade lite bråttom idag eftersom mamma & Margita (mammas pojkväns mamma) låter så annorlunda att säga pojkvän till mammas kille menah... De väntade på mig för att vi skulle plocka björnbär ute i skogarna. Vi har ett special ställe vi åker till varje år och plockar & idag passade utmärkt. I alla fall.. Jag fick till ett grymt axel- och magepass, känner att jag verkligen körde slut på mina axlar & höjde även idag vikterna lite, vilket känns otroligt bra! :-) Sedan köpte jag lite kyckling från Pica deli (eftersom det är en bit hem) & jag var hungrig, senaste maten var klockan 11, lunchen på jobbet. Direkt till Stenungsund för att plocka upp Margita och sedan hem, byta om, käka lite mer och sedan direkt till björnbär-plockar-stället. En miljon rivsår och taggstick senare åkte vi hem med flera hinkar fulla av björnbär som mamma ska göra kräm och sylt på imorgon. Sedan även spara lite bär till mig & min kvarg. Nu en dusch senare blir det läggdags, tillåter vädret KANSKE det blir morgonpromme imorgon. Om inte blir det i alla fall en springrunda imorgon kväll för att värma upp inför Color Me Rad som går av stapeln på söndag! JAG ÄR TAGGAD TILL TUSEN (L) 






En miljon bär i magen senare med. Haha hade ju kunnat plocka på mycket mer men åt typ upp hälften. ;-) 

Världens bästa mamse! 

Välkommen tillbaka rutiner

Första dagen på jobbet efter semestern gick väääldigt fort, som tur var. Vi böjade inte jobba förens 7, gick igenom säkerhet och alla balanser & jobbade från 7 - 8.30 med 90% takt. Blev alltså en riktig mjukstart på arbetsveckan. Det var otroligt kul att träffa alla jobbarkompisar igen, dom är ju för härliga :-) Mycket ombyggnationer har skett medans vi varit på semester. Nu är det mycket trängre och fler banor för att göra ordning för lanseringen av den nya xc90n :-D Lär bli bra. Gick fort till lunchen vid 11, sedan jobbade vi på i full takt, stod stilla med jämna mellanrum pga karossbrist så vi fick mycket vila. Gjorde inga fel idag, vilket jag är nöjd med för annars brukar första dagen efter längre ledighet vara då man gör mest fel, slarvfel men vi jobade på väldigt bra idag. Klockan blev snabbt 15.24 och jag tog bilen vidare till gymmet, jag & Tobbe körde bröst och biceps idag och det kändes så skönt och jag är sååå nöjd för jag höjde idag (y) På alla övningar :-) yeey! Kände att det nu var dags att öka, man klarar mer än vad man tror. Gymmade till 17.30, sedan åkte jag till Stigs center och köpte ett nytt lock med Celsius. Kom hem och fyllde i skylten jag gjorde igår med blå färg så den syns tydligare och dansade sedan loss i vardagsrummet till grym musik. Verkligen (dance like nobody is watching) dans haha. Så extremt jävla härligt. Nu ska jag kolla lite Shrek 3 innan jag kryper till kojs, ännu en jobb + gymdag imorgon med. 






Första dagen på jobbet

TAGGGAAAAA! :-D Vi började inte köra förens 07. Så från 7 jobbade vi med 90% takt. Nu äre Celsius till frukost och sedan nästa pass kör vi på 100%, tagga! 

Klockan är 10 & jag ligger vaken

Tänker tillbaka på en fantastisk semester på 4 veckor som blivit precis som jag ville. Har hunnit göra så härliga saker och spenderat mest tid med de personer som ligger mig närmast hjärtat. :-) Idag var också en bra dag, eller blev tillslut när jag inte var själv längre! Vaknade imorse vid 9, solen  tog sig igenom min rullgardin (som man knäpper men kan inte skriva knäppgardin), gick upp, passade på att dammsuga huset med musik på högsta volym så att mamse blir extra glad när hon kommer hem, plockade ur diskmaskinen, bjöd en man som hyr vårt förråd på kaffe och bulle, målade och ställde upp en samåknings-skylt nere vid vägen, åt glass med chokladsås till lunch och lade mig ute i solen en stund. 



När jag blivit tillräckligt uttråkad och för mätt efter miljontals glassar ville jag hitta på något att göra, det var även så varmt ute att jag ville åka & bada. Jag ringde min kära vän Gabbz som var på att köpa glass (ännu en glass, MEN JA!!! det är väl inget fel på att lägga hela dagsintaget på glass) & sedan bada. Vi åkte till Ica, köpte en Magnum strawberry white och Gabbi köpte en daim & sedan brummade vi vidsre till Tållenäs badplats där vi badade, hängde & umgicks i någon timme.





När det blåste allt för mycket bytte vi om igen och åkte hemåt. Men först mötte vi upp Johan, Patrik, Daniel, Edward och Anders som jag spenderade hela kvällen med. Vi släppte av Gabbe hemma, sedan åkte vi vidare mot hemåt. Vi åkte hem till mig, hoppade studsmatta, gick slack-line och pratade medan vi väntade på fantastiska Alice som kommit hem till Sverigeland igen :-) :-) Hon kom vid 17.30, vi åkte ner till sjön och badade & umgicks, denna gången i Sverige istället för Montpellier! När Alice åkte hem för att käka lunch med sin familj åkte vi och käkade pizza på Ti amo, det var sjukt gott. Jag käkade en hawaii med kyckling och kebabsås, de andra åt med olika pizzor, utan Edward som tog kebabtallrik. Tajmat att käka pizza sista dagen på jobbet innan semestern och nu sista dagen på semestern innan jobbet. Gott var det i alla fall. På vägen hem tankade jag bilen för morgondagens bilfärd till jobbet & gick in på Ica och köpte en Celsius. Där stötte jag på två vänner som jag fastnade med en stund, sedan hem där jag duschade, packade ihop för imorgom och förberedde allt som ska med så jag slipper göra det imorgon bitti. Har beslutsångest om jag ska gå på min morgonpromme eller inte... Hmm, vad tycker ni? :) 






Allt i ett snart JOBB ÅNGEST

Kom hem ganska sent från Michelle igår, var hemma runt 01. Så sjukt konstigt att jag fortfarande är lika mörkrädd som jag var när jag var liten. Den känslan när man parkerar bilen på uppfarten & ska hela vägen TILL DÖRREN --> ÖPPNA DÖRREN --> HINNA IN, utan att någon ska hinna ikapp. Min puls är nog max varje gång jag kommer hem när det är mörkt, kaos!

Vaknade sent, vaknade vid 11.30, väldigt utvilad och pigg. Hoppade direkt in i duschen & tog mig vidare in till Stenungsund där jag skulle träffa Clarre. Kom till henne vid 12.15 och efter att jag hjälpt henne slå in en present till sin far tog vi tog oss en promme till torget för att spana lite kräftskivetillbehör, kläder, skor och SÅKLART mat :-) Efter vi inhandlat kräftskive tallrikar, servetter, hattar, dekorationer och lyktor åt vi frukost/lunch (brunch kanske man kallar det) på eat. Haha det blev så mycket mat som en frozen yoghurt haha som vi avnjöt i solen på den legendariska bryggan. Vi pratade om massa vi inte hunnit med de senaste veckorna eftersom vi inte setts så mycket och sedan följde jag henne hem för hon skulle vidare på födelsedagskalas och jag skjlle hämta bilen. Körde till Mich och tajmade hennes stängning perfekt. Vi har kollat film och käkat godis resten utav dagen (från 14-23) haha och var ute och köpte godis när det regnade som allra mest. I spöregnet alltså. Det var bra väder när vi gick och spöregnade när vi skulle gå tillbaka. Vi sprang genom regnet och kom fram till Michelles lägenhet dyngsura haha. Så sjukt kul. Hoppade i ALLA vattenpölar jag kunde hitta på vägen och var när jag kom fram BLÖT överallt (blöt Johan, inte våt) ;-) Vi kollade i alla fall först Divergent IGEN, sedan The lucky one :) Såå bra filmer, alltså ögongodis på både  Theo James och Zac Efron. Man dör ju på deras utseenden, personligheter och alllt som har med dom att göra. Sedan lärde vi oss handskakningen från föräldrarfällan och kollade lite på Clara Henrys inlägg på youtube. Händelserik dag trots regnet :) Imorgon är sista dagen innan jobbet drar igång igen - ÅNGEST! Har ännu inte hittat någon att samåka med så vi får se hur detta löser sig :-( Godnatt sålänge, vi hörs imorgon OCH DÅ KOMMER ALICE HEM! Yeey :-) 









Dålig uppdatering från trött tjej

Eller rättare sagt mörbultat haha. Ja denna veckan slet hårt på kroppen, 5 pass om dagen var lite jobbigare än jag väntade mig men ack så kul vi haft. I fredags inleddes fyspasset med fotboll (vi stora A-åkare mot alla små B & C-åkare) JA man blev varm, det var som att  vara med i hockeyskolan igen och det enda som gällde var alla på pucken. Efter det körde vi olika staffetter och tävlingar som MITT grymma lag såklart vann, yeeey :-) Tur för mig annars hade jag varit lite arg resten av dagen haha tävlingsmänniska som jag är! Nejdå, skojar bara. Sista dagen på lägret var inte ena vår tränare där, villet ledde till att vi fick hjälp av Danmarks tränare det första ispasset. Martin heter han som hjälpte oss och han var riktigt duktig. Det är kul att få hjälp av andra tränare ibland för de kanske ser det vi gör på ett annat sätt och kan hjälpa oss förbättra etc. Det kan dock vara väldigt känsligt (tränare emellan) att hjälpa och "ändra" andra åkares tekniker men han gjorde det på ett väldigt bra och vänligt sätt. Första timmen hoppade vi salchow och jag fick till några tripplar på en fot, det var najs! Sedan i slutet av passet fick vi några försök på axel och jag stod sista precis samma minut som vi sluta. Lunch bestod av köttfärslimpa med brunsås, den var dock torr men vi var hungriga så vi åt endå. Efter lunchen satt vi ute på takrt en stund och bara gottade oss. Andra timmen gjorde vi mycket steg och gick igenom program. BRA att jag heeelt glömt av mitt program, kaos. Jag som precis blivit klart med allt och tajmat det bra med musiken.. Haha bara att göra samma sak en gång till -.- Aja, så blir det när man är borta för länge! 


Efter andra ispasset åkte vi ner mot torget. Eller ah, först åt vi upp det slm fanns kvar av tårtan från igår + lite annat sött. Innan vi tog bilen i full fräs ner mot torget. Det var så fint väder att vi köpte glass & satte oss på bryggan och åt den. Hann även hälsa på Aleks på coop där han jobbar och lyckades se på när han bröt av nyckeln till kassan i kassöppningshålet :'-) så kul haha. Vi hälsade även på bästaste Janne som nu för tiden jobbar på Gina Tricot & Clarre som bossade omkring på Eat. 



Väl avnjutit århundradets godaste pinnglass i solen på bryggan. Åkte vi upp till ishallen igen. Vi hade bytt tid för sista passet för att alla ville hem tidigare. Vi tränade då istället för 19.15-20.00 på c-åkarnas pass tillsammans med dom 18.30-19.15 :-) Vi hoppade igenom salchow, öggel, flip, lutz och axel och det gick bra. Fick hoppat av oss det sista innan man när passet började gå mot sitt slut kände hur benen bara GAV UPP. Fanns inte en droppe energi i dom o de skrek efter vila. Vi gick av runt 19.30 och sa hejdå till Helena, lägerföräldrarna och alla skridskovänner! :-) Jag fick även ta med mig Melanies GODA kycklinggryta hem så jag har jobblunch för hela nästa vecka, yeeey :-) Så lycklig. Efter att ha lämnat ishallen åkte jag ner till Michelle och spenderade hela kvällen tillsammans med henne och Janne med varsina godispåsar i handen framför världens bästa film (efter kenny begins) Divergent :-) De blev lika sålda i filmen som jag. 






SÅ GRYM FILM. SÅ GRYMMA SKÅDESPELARE. 

Rumpor 1,2 och 3

Dags för leg day 5 på en vecka. Rumpor 4.0! Nu kör vi :-) Vi kör
en "gissa rumpor" vems är vem? 


Extremt grym dag

Jag är såååå lycklig för alla pass gick bra idag. Fick stått min axel igen och hoppade bra salchow och toeloop. Hela dagen har verkligen varit grym. Lunchen var Melanies extremt goda kycklinggryta (min absoluta favoritmat helt klart) jag fick den både till lunch och middag. Till middag var det lax och hon vet att jag inte äter fisk så snäll som hon var sparade hon kyckling till mig! :-) Första passet hoppade vi axel och öggel och sachow som gick super. Fick stått min trippel salchow på en fot igen men ramlade i slutet haha. Andra passet hoppade vi flip, axel och toeloop. De gick också bra för jag fick till min flip igen, lyckaaaa. Vi åt lunch ute på ishallstaket för att vädret tillät, där gjorde vi konster och akrobatik! Mellan andra och sista ispasset åkte vi hem till Fanni och bakade en kladdkakstårta till våra tränare som tack för denna veckan. Duran (ena tränaren) är inte där imorgon som tyvärr är sista dagen så vi fick bakat idag istället. Grymma som vi är hann vi slänga ihop en grym kladdkakstårta på 1 timme. Två kladdkakor med smällt vit choklad, grädde och hallon emellan. Jimmy kom även och tränade med oss sista passet, så kul att träffa han igen då det typ var när alla hade Nokia 3310 vi sågs senast (skämt åsido) men ah det var länge sedan i alla fall. :-( Sista passet hoppade vi igenom alla hopp, gick supergrymt och sedan fick vi välja och hoppa favorithoppen. Jag valde salchow och axel (y) Stod min axel 19.59 och träningen slutade 20.00. Snacka om grym tajming. Lyckan som uppstår när man står ett hopp man kämpat och kämpat med en hel dag "det min tatuering står för" (L) Efter sista passet åt vi kakan tillsammans med våra tränare, det blev riktigt lyckat. Sa hejdå och åkte vidare till Kristinedalskolans grusplan, där spelade resterande åkare från lägret brändboll och grillade korv. Vi spelade brändboll till 22. Sedan åt vi glass, jag gillar de tävlingar när både vinnarna och förlorarna får glass (y) Nu ligger jag hemma, tröttare än någonsin men så glad, rakt igenom. Ren glädje innefrån hjärtat och ut. Jag är så otroligt lycklig. Godnatt bästa. <3 Har en dag framför mig imorgon med, börjar med fys 9.20 yey :) 


















Ingen vidare dag

Nja idag kan jag ju medge att det varken funkade fysiskt eller psykiskt.. Hela jag var helt seg och omotiverad! :-( Tredje dagen är alltid värst, då man blir seg, stum och tung i benen. Träningsvärken sitter i och även huvudet blir trögt! Idah var det i alla fall sol, så plus på den kanten. Morgonpromme 2 kilometern (min hund är för seg & lat för längre sträcka) sedan fys. Mycket genomgång av hopp, mycket fokus på rätt teknik för att underlätta på isen, sedan hann vi även med att stretcha lite. Efter fysen gick jag & Jossan till Ica, jag hade ju lyckats glömma min Celsius i kylskåpet hemma typiskt nog så jag fick köpt mig en ny. Fick även bytt snören på mina skridskor så nu är de hela, vita och fina. Vi hängde i omklädningsrummet tills det var dags att värma upp, sedan körde vi första ispasset. Där hoppade vi öggel och axel (som vanligt) och det gick faktiskt bra för mig. Så skönt :-) 



Efter första passet käkade vi lunch, idag serverades spaggetti och köttfärssås vilket var supergott. Sedan åkte jag, Josefine och Fanni hem till Fanni och körde utomhusfys på deras balkong. Jag körde axlar, biceps och mage medan de körde något fysprogram dom har :) Stod också en del på händer och det börjar allt ta sig nu, jihoo :-) 


Dessa tröjor har vi fått i samband med lägret. Lite kul faktiskt för dom är helt okej snygga & kul att ha som minne från lägret + skönt linne att träna i. 

Efter utomhusfysen åkte vi tillbaka till Stenungsund. Åkte snabbt in på Ica för vi ville köpa lite "grönsaker" för att få energi till andra passet. Sedan direkt upp, uppvärmning på det och sedan andra ispasset. Vi hoppade flip och salchow. Min flip var KATASTROF och jag ville bara gå av isen. Jag fattade inte vad som hände men jag bara föll och föll och föll, floppade o föll hela tiden. Annars är flip ett utav mina favorithopp som ALLTID går bra annars -.- Blir så irriterad. Salchow gick i alla fall helt okej men detta passet gjorde mig sur i några timmar.... :@ Mina fantastiska klubbkamrater gjorde mig glad igen & vi gick upp och åt middag. Middag var pytt-i-panna men det gillar inte jag så jag fick stekt ägg och kycklinggrytan från igår, SÅ GOTT (L) Efter maten lade vi oss ute i solen på taket av ishallen & där låg vi en stund tills det var dags för nästa ispass. 

Fast, tjocka som vi är lyckades vi innan passet klämma i oss kvällsmat. Vi hade sådan matkoma att vi inte trodde vi skulle kunna lyfta från isen HAHA. Kaos! Imorgom blire kvällsmat EFTER passet inte INNAN. Haha! Passet gick okej. Lutzen gick sämst men toeloopen gick bra. Så plus/minus/noll. Väl hemma slängde jag mig in i duschen och sedan vidare i soffan & nu slutdestination sängen. Helt mörbultad även idag. Alarmet står återigen på 8, tagga morgonpromme. 

Hoppas ni haft en fantastisk dag ute i solen. Godnatt 💕 

Extremt väldigt slutkörd

Det blev en effektiv och strålande dag idag också tillslut. Trots att första passet gick SÄMST för alla och vi bara ville gå av isen mitt i passet och åka hem så bet vi ihop och avslutade dagen på bästa sätt. Men det var en alldeles för snabb uppdatering, here comes all.

Blev en seg men skön morgonpromme med Asta imorse på 2 kilometer. Benen kändes tunga och fulla av träningsvärk, främst framsida smalben och vader. Men tog mig hem för en stekt ägg med kyckling frukost, ordentlig för att orka ett fyspass, massa trampolin och sedan ett ispass. Jag hade glömt köpa Celsius till första ispasset så mina ben hade inte riktigt hunnit vakna kände jag. Första passet var tungt för alla, morgonen är även kallare i ishallen så allt gick sämst. Vi hoppade öggel och axel och jag säger bara "ingen kommentar" på det. Ville bara gå av och åka hem som sagt. Men men vi bet ihop, tack vare varandras stöd och åkte efter lunchen ner till Ica. Det var fisk till lunch (som jag inte äter) så jag fick lite utav gårdagens falukorv men sparade mig till efterrätten istället. Köpte glass, blev en Magnum strawberry white för min del och den satt fint när man var lite nere. :-/ Köpte mig även en Celsius för att både fysiskt och psykiskt återladda för andra ispasset. 




Andra passet gick väldigt mycket bättre. Vi hoppade axel i princip hela timmen, vilket var väldigt roligt. Det gick inte RIKTIGT som jag tänkt mig men jag ska inte klaga. Hade jag haft ordentligt med energi hade jag förmodligen stått de flesta för de var både runda och på en fot. Rumpen var lite för tung bara, haha! Gjorde i alla fall världens pladask-fall, som gjorde extremt jävla ont. Fastnade i ett djupt hål i isen (förmodligen gjort av mig själv) MITT i upphoppet och flög rätt upp i luften så jag låg helt parallelt med isen fast i luften och flög sedan ett halvt varv och pladask ner på armbådar/mage... Det var inte mitt skönaste fall genom tiderna kan jag ju meddela.. Men de var bara att resa sig, borsta av snön och försöka igen. Ligger man för länge på isen och inte hoppar om direkt kan det bli att man börjar fega lite och inte ge allt och så vill jag inte riskera att få det. Resten av axlarna efter det gick bra i alla fall :-) Efter passet var det lunch, nu var det curry- KYCKLIIING jihoooo :-) Så lycklig slevade jag i mig för både lunch och middag vilket resulterade i matkoma som vanligt. Idag hoppade både jag, Jossan & Fanni dansen för vi gick och vilade istället i Jossans säng. Laddade upp extra inför tredje och sista ispasset för dagen. 


Tredje passet var alla som piggast. Efter lite vila i alla fall och nu hade heeeela kroppen faktiskt vaknat till liv! Vi hoppade toeloop och salchow. Toeloop mestadels utav timmen som gick väldigt bra och sedan salchow de sista 15 minutrarna som gick mindre bra men endå helt okej. Allt som allt är jag nöjd med dagen för det var okej väder, bra mat och jag har härliga vänner. Vid åtta åkte jag med Helena hem, fixade mina skridskor för hakarna vid snörningen håller på att lossna. Sedan lyckades jag dra sönder mina snören idag med så fick köpt mig ett par nya. Får snöra om imorgon bitti :-) Jiho. Nu blir det sova för att orka med dag fyra av lägret. Natti! 

Konståkning i mitt hjärta

Åh jag är så glad att jag verkligen hittat tillbaka till sporten jag älskar. Jag vet att det är detta jag vill göra så länge jag bara kan. Jag är sjukt nervös att jag inte kommer lyckas lösa att både jobba heltid inne i Göteborg och sedan träna på heltid i Stenungsund! :-/ Jag hoppas verkligen jag kommer på någon lösning så jag kan göra både och annars blir det att prioritera jobb först, förmodligen! :-| Men ska göra mitt bästa för att lyckas lösa det så bra det går! :-) Dagens fyspass var inte så jobbigt, vi gjorde mer isförberedande övningar, spänsthopp och vanliga hopp på mark. Efter fysen och i väntan på första ispasset körde vi lite trampets inne i gympasalen. Vi byggde ihop en gammal studsmatta och lade ner en madrass och körde både handvolter, volter och bakåtvolter. Ska försöka ladda upp bakotvolt-videon med videofy.me men får se om de slutat krångla nu. De funkade inte sist jag testade, men ah. Första passet hoppade vi lutz och axel, kan ju inte medge att mina lutzar var de bästa jag gjort men de har krånglat lite nu de sista året så jag ska väl vara nöjd att jag gjorde de hyffsat bra endå. Super extremt jävla glad i alla fall stt jag stod mitt favorithopp dubbel axel, det är de som betyder mest under en träning. Så länge det funkar är jag glad :-D

Mellan första och andra passet hade vi lunch. Idag serverades pasta med skinksås. Vi hade sedan 3,5 timmars paus så vi passade på att åka ner till torget och kolla lite i affärer. Alla tre köpte något plagg fråm Gina Tricot haha, standard! :-) 


Andra ispasset var 15.45-16.30. Då hoppade vi flip och toeloop som också gick väldigt bra. Vi körde ganska konstiga steg till flipen i början så den blev lite ranglig men när jag fick byta till mina favoritsteg satt tre-hopps-kombinationen som ett smäck, det kallar jag ren lycka. :-) Toeloopen gick också hyfsat bra, har fått känna på det lite nu och åkt in skridskorna så imorgon ska jag ge allt. Efter passet käkade vi middag, då serverades falukorv med potatismos. Direkt efter det gick vi ner till gympasalen för att ha en timmes dans med Leona. Det var okej-kul idag, så jag ska nog vara med på dansen hela veckan sålänge det känns okej i benen. Blir de för trötta prioriterar jag isträningen före, så man kan ge 100% där! 



Den låten jag lade upp var en låt vi dansade till, sjukt härlig. Sådan låt som gör själen lycklig. Efter dansen var det is igen, eller vi hade lite tid att spendera och vi spenderade den på bästa sätt.. Mer träning haha! Körde min, Johan & Patriks gymbild från Fabians lägenhet fast med 4 personer istället för tre. Dock var hon som tog bilden (en liten tjej från någon annan klubb) sämst på att fota så den blev suddig, men aja. 

Sista passet var 19-19.45 och då kände man av att benen var lite tyngre. Haha de börjar kännas att man åker skridskor, ordentligt. Känns som man haft 4 benpass på en dag och då är det kanske inte så konstigt att det känns, men det är ju bara bra. Benträning gillas (y) Man vill orka hela veckan bara! Sista passet hoppade vi salchow och axel, som sagt var benen lite möra så det gick inte sådär superduperbra. Vi hade heller inte fått nyspolat så isen var ganska uppåkt. Vi planerade om i bilen hem och skall imorgon lägga favorithoppen första timmen för då har vi nyspolat så lägger vi mer steg och dubbelhopp de senare passen! :-) Blir nog bra. Har varit grymt duktig med både uppvärmning och stretchning både idag och igår efter alla pass. Trodde aldrig JAG skulle tänka på det. Men jag tror det är extra bra för mig nu när jag inte åkt på ett tag så jag undviker lite träningsvärk i alla fall. Kom hem vid 20.30, hoppade in i duschen, lade mig i soffan en stund, borstade tänderna, bytte till sängen & känner nu för att bara lägga huvudet på kudden och stendäcka. Hoppas eran dag varit lika grym som min. Vi hörs imorgon. Natti <3 

Dag 1 avklarad

Yes, då var dag 1 (eller uppstarten/halvdagen) är klar! Det gick förvånansvärt bra för att inte ha åkt på ett tag och det var verkligen HUR kul som helst :-) Att äntligen få åka igen, det kändes verkligen helt fantastiskt. Jag vet verkligen varför jag lagt ner så mycket tid av mitt liv och spenderat över 15 år, dag ut och dag in i ishallen. Jag älskar konståkning av hela mitt hjärta & det är en så sjukt stor del av mig. Allt runt omkring träningen som gjort mig till den jag är idag. 

Imorse gick jag i alla fall på morgonpromme på cirkus 5 km. Åt stekt ägg till frukost (välsaltat och pepprat såklart hehe). La mig ute i solen en stund och bara njöt av att vara ledig & vila upp mig in i det sista till träningen. Åkte till ishallen vid 13, för att skriva in mig, hälsa på alla och bara förbereda allt. Första ispasset var 15.30-16.15, då vi kör 45 minuterspass för att få ut så mycket som möjligt av träningen & att alla ska hinna åka (y) Första timmen gjorde vi mycket steg och hoppade öggel. Gick inte på någon trippel idag eftersom jag först måste åka in mig ordentligt + att Michelle slipade mina skridskor extremt jävla vasst så tänkte att jag tar en dag och bara känner på allt. Gjorde väldigt bra och stabila dubblar i alla fall och sedan körde vi lite olika kombinationer på sittpiruetter de sista 5 minutrarna! (För gymfreaks "pistola-squat-snurr haha" i princip) som på två av bilderna från förra inlägget. :-) Efter ispasset gick vi direkt upp till cafeterian för att käka middag, det serverades smarrig tacos! Åt tills matkoman kom och åkte sedan ner till Ica för Jossan ville köpa choklad tills senare ikväll (a) Upp tillbaka till ishallen, satt kvar i bilen en stund och bara lyssnade på bra musik och sjöng innan vi gick tillbaka in. Värmde upp tillsammans till andra passet som var 19-19.45! Sista passet värmde vi också upp med sköna steg, sedan hoppade vi både flip, salchow och axel. Gjorde några bra trippel salchow, med tvåfotslandning men jag gick endå på dom vilket som kändes skönt. Fick till en bra dubbel axel men var lite seg i benen i slutet av sista passet. Hade ju hoppat som en galning hela passet. Stretchade efter sista passet & åkte sedan direkt hem för att Jonas behövde bilen. Vi hade tänkt ta ett kvällsdopp men regnet, åskan & co stoppade oss från att göra det. Det får bli någon annan dag istället :-) En dusch senare är det dags att signa ut. Dagen drar igång imorgon med fys 09.20 följt av ispass 11.30-12.15 jag är redan taggad! Hörs imorgon när jag lär klaga på träningsvärk. Natti :-) 





Så nu har alla fått en liten genomgång med konståkningsnamn/beteckningar och allt så ni lärt er lite om vad jag kommer syssla med och uppdatera om nästkommande vecka ;-) haha! Enjoy! 

Stenungsundslägret 2014

JAAAAAA DAGEN JAG VÄNTAT PÅ ÄR ÄNTLIGEN HÄÄR! :-) Jag är så otroligt lycklig över att jag ska få åka konståkning idag! Jihoooo. Inskrivningen börjar kl 12, sedan har vi vårt första ispass kl 15.30 - 16.15 och sedan paus för middag. Vid 19.00 går vi på för andra ispasset som är till 19.45! Åååh det ska bli såå kul :D 




Och sedan börjar lägret på riktigt imorgon. Tiderna får jag reda på när jag väl kommer dit. Så leg day hema veckan jihooo. Har väldig träningsvärk (känner mig seg) i benen från intervallerna igår men det var så värt det :-) 

Snart smäller det

Haft en grym svensk sommardag idag. Verkligen njutit av den lediga dagen efter intervallerna som fick oss att vilja spy imorse haha! Käkade lunch vid 14, tillsammans med min bror och hans vän på Nemos. För min del blev det kycklingsallad, för min bror Kebabtallrik och för Lars en pizza. Det satt fint i magen efterråt. Så härligt att man också kan sitta ute och äta, verkligen njuta av maten och solen! Vid 15.30 kom pappa med bilen till oss och vid 15.45 åkte vi mot hemtrakterna. Fick packat upp alla mina saker + städat garderoben. Kändes skönt med lite ordning och reda! :) Satte mig utei solen en stund, gick ut med hunden, åkte in till Stenungsund och spenderade kvällen med Michelle, Kenny, Martin & Niklas. Vi var nere på Hawaii där vi både badade och spelade volleyboll. På vägen hem fick jag även tag påmina  NYSLIPADE SKRIDSKOR som är lika redo som jag för lägret imorgon! :-) 




Härlig dag med härliga vänner! 

Intervallerna

Tog död på både mig och Arben :'-) Haha men det resulterar förhoppningvis till bra resultat! Nu är vi ett steg närmare våra mål & jag är dundertaggad på konståkningsläger imorgon! Drar igång med första ispasset imorgon kl 15, ÄNTLIGEN! :-D 


Spenderar lite dötid hemma hos Arbitchi, för att se hans nya lägenhet & hänga. Vid 14 har jag inplanerad lunchdejt med min bror & hans vän, vi tänkte käka på Nemos vid Lindholmen. Efter det tar jag mitt pick och (6)-pack och flyttar hem till kära Stenungsund igen! Måste även berätta att jag med en klump i magen sade upp mitt gymkort på fitness24 igår, det var riktigt jobbigt.. Men eftersom F24S inte har några anläggningar i Stenungsund är det ingen idé att jag har kvar det. Jag vill ju även satsa på konståkningen till hösten så ett gymkort får komma som prio 1,5 ;-) 

Åh härliga väder

Gör mig redo för årets första intervaller efter en 7,5 kilometers morgonpromme! Idag lär bli en bra dag. Vaknade av solen & med 99%ig sömnkvalle på sleep cycle så jag är redo för en a-a-a-aamazing lördag :) 


Vad släcker törsten mer än en kall fräsch Celsius på morgonkvisten. 

Road trip, LÖRDAG 26/7 - 2014

Vaknade upp super pigg. Idag var dagen jag skulle få träffa min bästis igen. Jag kunde knappt tro att det var sant. Några timmar senare, eller ah ganska många timmar senare skulle jag få träffa Isabel igen, det var liksom i juni senast vi träffades när vi var 1 vecka tillsammans i Rom. Vi smög halvt till frukosten, som kostade 7 euro för en person, och det var verkligen INTE värt det utbudet dom hade.. Menmen vi hittade lite torra mackor, lite sylt, yoghurt, flingor och oboy och blev mätta för kanske 4 sekunder eller något. Vi checkade ut medans Johan hämtade bilen, tog med våra + Johans saker för att det inte skulle se misstänkt ut så jag och Patrik såg ut som två packåsnor som skulle vara borta flera år haha. Vi kom iväg redan vid 9 någongång så vi skulle tajma Stuttgart vid 12 perfekt. Vi stannade ingenstans på vägen, utan körde direkt och mötte upp Isabels pojkvän nere på stan i Stuttgart vid 12. Han visade oss ett bra ställe där vi kunde parkera bilen de två kommande dagarna och sedan gick vi med honom till hans lägenhet och gjorde oss hemmastadda där. Eftersom Isabel inte fick se mig under dagen, inte förens klockan 20 när överraskningsfesten var fick vi inte gå ut. Då fanns det ju risk att hon skulle se mig och hela överraskningen hade förstörst. Men hennes kille Fabian hade planerat det väl så hon var och spelade volleyboll med sina vänner hela dagen. Det regnade också så vi var inte så sugna på att gå ut. Vi spenderade i alla fall tiden i Fabians lägenhet på allra bästa sätt, tillsammans med maaasssa smarriga muffins började vi med att spela både yatzy och kort och sedan började vi akrobatika och gymma med oss själva på golvet. Det var riktigt roligt, vi fick till det riktigt ordentligt. Tänkte lägga upp någon video från det framöver här på bloggen, jag blev riktigt imponerade av våran grymma fantasti! 
 
 
 
 
 
Efter massa träning och lek, kom Fabian hem med pizza till oss tre. Så himla snällt av honom! :D Vi fick var sin Vesuvio som påminnde om svenska pizzor vilket helt klart var ett plus. Jag tycker inte om italienska och utländska pizzor av någon anledning och inte vet jag varför. Tycker svensk pizza är det allra godaste. Vi har så mycket tillbehör man kan välja mellan och bara det att ha SÅS på pizzan, yummi! Efter pizzan gick jag och Fabian och lämnade min väska hemma hos Isabel (hon var såklart inte hemma), som tur var bor hon bara 100 meter därifrån så det var inte så långt. Jag gömde väskan i hennes föräldrars rum för att om den stod i hennes och hon kom hem senare på dagen för att göra sig iordning för (restaurangbesöket hon trodde att hon och Fabian skulle på) så hade hon helt klart kännt igen min väska och överraskningen hade förstörts.. :/ Det fick INTE riskeras. Vi planerade i alla fall att jag skulle sova hos Isabel under natten och Patrik och Johan sov hos Fabian i hans soffa! Efter det åkte Fabian och satte upp partytält för överraskningen på kvällen och vi åkte ut med bilen på stan i jakt efter en Moet Champagne-flaska som jag ville köpa till Isabel. Efter letandes i flera tyska mataffärer och vägbeskrivningar från tyskar som inte kunde ett ord engelska hittade vi tillslut en flaska med den fina förpackningen + att vi fick köpt lite alkohol till oss själva som skulle drickas under kvällen och på festen. Jag och Patrik delade på en Vodka flaska och lite cider, blev super. Vi åkte tillbaka till lägenheten, gjorde oss i ordning och spelade mer kort innan det blev dags att börja förfesta. Vid 7 någongång var alla klara och då inväntade vi bara att få åka till festen. 
 
 
Planen från början var att Isabel skulle ordna en grillfest för henne och sina vänner, men hennes kille hade sin egna lilla plan, han ville ordna en överraskningsfest för henne. Så han ringde och kontaktade alla hennes inbjudna gäster och bad dom ringa och säga till Isabel att de hade fått förhinder och inte kunde komma för att sedan säga till Isabel att han skulle ta ut henne och äta på en restaurang eftersom INGEN av hennes kompisar kunde vara med och fira henne (som hon trodde). Fabian berättade att hon hade varit så ledsen dagen innan och sagt "och dom ska kalla sig mina kompisar" eftersom alla tackade nej. Men hon hade ju ingen aning om vad som skulle hända senare på kvällen. Fabian sa att hon skulle vara klar vid 7 så hon åkte hem, duschade och gjorde sig redo för att äta på en restaurang (trodde hon), så hon satte på henne en ögonbindel och körde runt med henne för att hon inte skulle ha någon aning om vart dom skulle äta, körde upp henne till deras landgård en bit från deras hus där ALLA hennes kompisar redan var. När hon kom dit överraskade dom henne och hon blev jätteglad. Sedan åkte vi strax innan åtta. Fabian sa till Isabel att hon nu skulle få sin present, så hon fick satt på sig ögonbindeln igen och där stod hon och väntade på att jag skulle överraska henne igen! När vi kom fram till landstället såg jag henne stå vid tältet med ögonbindel, blev så glad av att se henne. Alla hennes kompisar stod bakom och såg allt, jag blev lite nervös när alla stod och kollde. Var lite nervös över hennes reaktion eftersom jag RÅKADE glömma av att säga grattis på hennes riktiga födelsedag. Jag hade ju så mycket anant och förbereda och allt så denna hehe detaljen råkade jag glömma. Så jag gick fram och kramade henne, hon fattade ingenting, sedan viskade jag i hennes öga "guess who?" och jag är den enda kompisen hon pratar engelska med så hon förstod inom 1 sekund att det var jag. Hon SLET AV SIG ÖGONBINDELN samtidigt som hon skrek ELINAAAAAA! En sekund senare stod båda och kramades samtidigt som vi storlipade. Mina tårar började rinna efter en sekund, alltså den reaktionen och den glädjen kommer jag minnas hela mitt liv. Sedan hälsade vi på alla människor där, hennes familj och hennes vänner och sedan började vi fira henne på riktigt. Hon förlät mig för att jag glömt hennes födelsedag och vi partajade hela natten. De bjöd på mat och dricka, musik, vi gjorde lekar, dricklekar, skojjade, pratade och hade jättekul. Vid 12 någongång gick det utför för Patrik, haha han fick i sig lite för mycket dricka på alldeles för kort tid så han (vi kan kalla det somna) lite lätt i gräset. ;) Sånt som kan hända. Alla fortsatte i alla fall att partaja tills klockan slog 3. En grym kväll tills myggorna kom och åt upp en. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En stund innan det blev lite vingligt för Patrik :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällen avslutades vid 3, Johan skjutsade oss hem. Jag och Isabel gick till henne och kom i säng vid 3.30. Äntligen fick jag sova bredvid världens bästa Isi igen! ♥ Sov så himla gott, i 4 timmar innan vi skulle upp -.- Haha men vi vill ju utnyttja så mycket som möjligt av den enda hela dagen vi hade tillsammans. Sova kan man göra hemma i Sverige sen! 

Road trip, FREDAG 25/7 - 2014

Vi vaknade upp, tidigt som vanligt för att ta vara på så mycket tid som möjligt på dagen efter detta var våran allra sista dag tillsammans med Alice i Montpellier innan vi drog vidare mot Tyskland för fler äventyr. Jag och Alice sov i sängen inatt, som var såååå skönt. Soffan var inte det allra bästa jag sovit i om man säger så. Idag verkade vår AC sammarbeta med så jag vaknade upp utan att svettas. SÅ HIMLA SKÖNT. Jag kunde knappt tro det var sant när jag vaknade UTAN att ha panik för att jag var så varm, jag var inte ens lite varmt, blev typ oroligt hahaha. Alice käkade en snabb frulle medan jag och Johan gick ut på en morgonpromme, denna gången "bara" 5 kilometer men vi var nog för hungriga eller något haha. Under tiden vi promenerade gick Patrik också ut och promenerade men med en kompis som han träffade kvällen innan. Jag och Johan var lite snabbare, så vi började förbereda frukosten som igen bestod av stekt ägg, yoghurt, mackor, skinka (och jag har ju förjössenamn glömt juice). Vi har två juice-slukare med oss på resan så juice på morgonen var obligatoriskt. Det är prio ett så länge det inte handlar om glass, haha! ;) Patrik kom lagom till framdukad frukost och tättinpå kom Alice, vi var samlade under sista delen av frukosten och gjorde oss sedan ordning för att gå ut i stan en stund. Vi skulle inte åka förens 14 så vi hade några timmar på oss att umgås innan det var dags att åka vidare. 
 
När alla var klara och redo (och vi lagt på tillräckligt med pengar på bilen för parkering, tredje gången gillt) så promenerade vi tillsammans till stan. Vi hade ju som sagt spanat in ett Häagen-dazs glasscaffée vi glassomaner JÄTTEGÄRNA ville äta på. Vi kunde ju inte missa denna chansen, när det fanns sååå god glass så himla nära. Vi gick dit, och som tur var, var det en annan person som jobbade nu på morgonen, inte han surmulen som inte ville ge oss glass igår, utan en snäll tjej som var generös med storleken på glasskulorna. Det grymmaste av allt var att det kändes menat att vi skulle gå dit, glassoman 1,2 och 3 köpte det största alternativet som var en stor bägare med fyra smaker. Trots fler antal kulor var det hur svårt som helst att välja, valmöjligheterna var stora. Det fanns så mycket gott, nästan så att man ville ha en av varje liksom. Beslutsångesten kom, som vanligt men det slutade med en kula Banoffie (som var en blandning mellan banan, kola och toffifee), en banan/choklad (som är givet varje gång jag äter glass OM smaken finns), en pekannötskola liknande glass (med massa kolasås i) och den tredje kommer jag inte riktigt ihåg vad jag tog men det var otroligt gott i alla fall. Patrik och Johan tog lika stor glass som mig och Alice körde på storleken mindre, men hon får endå titeln glassoman 4 för hon äter också mycket glass men INTE på den nivån som oss, glassoman 1,2 och 3. Vi är en klass för oss själva ;) Inget illa menat Alice men vi är waaaaaaaaaaay ahead! <3 Ja ni ser ju nu på dessa bilder nedan hur taggade vi var för glass! ♥ Extra taggade också eftersom vi inte fick någon Häagen-dazs igårkväll! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter glass promenerade vi vidare mot en liten marknad som var på toget. Där köpte sig Patrik en ny handduk som vi senare märkte färgade av sig hahaha sämst, men den var inte så dyr så det gjorde ju inget. Vi köpte lite snacks för vår bilresa till Tyskland som blev gröna äpplen (såklart) och hårda persikor (såklart). Sedan blev de också några kakpaket så vi klarar vägen när blodsockret blir lågt, skyller vi på hehehe (a) Vi gick tillsammans till lägenheten, checkade ut och lämande tillbaka nyckeln, gick till bilen, packade in och sa hejdå till Alice. Det braiga är ju att vi snart träffar henne igen, hon ska bara plugga klart nu en vecka i Frankrike och sedan partaja och semestra en vecka i Barcelona sedan den 10 augusti kommer hon hem igen! :-D 
 
Vår resa fortsatte vidare, nu var vår nästa destination Stuttgart för att överraska en annan utav mina bästa vänner, nämligen min Tyska bästis Isabel. ♥ Men dit hann vi inte förens på lördagen utan fredag var ständig bilkörning genom hela Frankrike, Schweiz och kvällsstoppet i Basel. Först somnade jag ganska fort i bilen, jag var så himla trött efter så mycket saker vi hunnit med att göra de senaste dagarna. Även efter massa mat och glass blir man så trött så det är gott att sova middag. Jag vaknade utav att vi stod still, Patrik och Johan hade också blivit trötta så Johan hade stannat vid sidan av vägen, på en avfart såklart och lagt sig och sovit enstund de två också. Alla var väldigt trötta. De sov ungefär en halvtimme, när vi vaknade hade vi kisse-paus och sedan planerade att åka vidare. MEN VI HADE ETT PROBLEM. 12-volts-uttagen i bilen hade slutat fungera, vi förstod att en säkring måste ha gott och vi ville inte åka vidare förens vi löst problemet eftersom vi behövde laddarna till både att ladda GPS:en och mobilerna. Vi hade lyckats att kortsluta bilen genom att skruven till GoPron hade hamnat i det öppna uttaget. :( Inte jättesmart från vår sida. Meeen... Eftersom vi alltid löser allt tillsammans, med vårt grymma sammarbet (vi slog våra hjärnor ihop) och lite hjälp av min bilkunniga bror över telefon (som räddade oss i nöden) annars hade vi legat där och försökt få ut en säkring utan resultat. Han visste om att det fanns en pincett (speciellt avsett för att lossa säkringar) i motorhuven under en speciell lucka som vi senare hittade. Vi fick bytt säkringen och satte fart vidare mot ett lunchställe, VRÅLHUNGRIGA som vi var. Vi stannade någonstans i Frankrike och åt lunch, precis vid motorvägen, där vi även efter maten bytte chaufför. Där åt vi schnitzel med pasta och brunsås. Jag saltade och pepprade som vanligt mycket och vi fick till och med vitt bröd i form av baguette till. Där snodde vi lite internet och gick även på toa, för att kunna fortsätta åka efter. 
 
 
 Vårt stopp för kvällen bestämdes att de skulle bara i Basel, för att vara nära tyska gränsen för att inte behöva åka bil så många timmar dagen efter, alltså lördag morgon eftersom vi hade en tid att passa i Stuttgart. Vi var framme i Basel vid 22 någongång på kvällen, utan att veta vart vi skulle bo försökte vi hitta något i sista sekund. Vi bestämde oss för att testa Western Hotel, som vi hittade super enkelt, nästan för enkelt för att vara sant. De hade till vår förvåning också ett GRATIS parkeringshus (trodde vi). Vi körde ner där och parkerade och gick sedan upp i receptionen i hopp om att få ett dubbelrum över natten. När vi kom upp berättade de att de var ett event i Basel just under denna helgen vilket ledde till att de var heeeelt fullbokat på hela hotellet. (SA JU ATT DET VAR FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT). Blev i alla fall ett toa-besök och lite betjälning av deras wifi innan vi tog bilen och körde vidare in mot centrum för att hitta något ben & breakfast liknande ställe att sova på. Vi skulle ju liksom bara sova över natten och sedan åka tidigt på morgonen så vi behövde ju inte direkt något jätteflott. Vi fick genast problem att köra ut det garage vi trodde var gratis, när vi kom fram till luckan visade det sig att det inte alls var gratis. Johan ringde upp informationen och hade dagens roligaste konversation med honom. Det ledde till skratt HELA vägen hem. Vi försökte prata oss ut utan att betala och lyckades lösa det genom att en otroligt snäll man som också körde ut hade något speciellt passerkort som släppte ut oss, SÅ SNÄLLT! Vi körde runt, körde lite vilse och prövade olika typer av boende, men de ena efter det andra var stängt eller att vi inte hittade det men tillslut efter kanske 2 timmars runtkörning hittade vi ett bed & breakfast som hette YMCA som vi valde. Vi var så fula att vi bara checkade in två stycken, så Johan senare fick smyga in för att slippa betala för 3 haha. Men det funkade utmärkt, tills dagen efter vi ville ha frukost. Vi fick betala frukost för 3 men sovplats för två så vi gick endå lite plus. Haha.

Road trip, TORSDAG 24/7 - 2014

Vaknade upp precis lika svettig idag, lika BLÖT som dagarna innan eftersom vår förbannade AC fortfarande inte ville sammarbeta med oss.. Trots lite slag och sparkar så den funkat en stund ville den extremt jävla kassa ac:n inte vara snäll med oss.. Menmen vaknade vid 4, som vanligt, fick panik och rusade in i duschen och duschade av mig med det svalaste vattnet som bara gick. Denna natten sov jag och Alice i soffan i stället för i sängen och jag kände efter duschen när jag lade mig igen att det efter 1 minut blev lika varmt som innan igen. Smart idé fick jag och lade mig på det svala golvet istället, funkade hur bra som helst för jag stendäckade direkt. Vaknade upp några timmar senare av att hela gänget var pigga och uppe, Alice förstår jag ju eftersom hon skulle till skolan men de andra var piggare än vanligt! Alice åt en kvick frulle innan hon begav sig till skolan och medan hon var där och spenderade tid gick Patrik ut och sprang och tränade och jag & Johan gick ut på en 8 kilometers morgonpromme. Det var så härligt att komma ut och gå i den varma staden och man kommer igång så härligt på morgonen. Montpellier påminner även väldigt mycket om Italien med deras smågator etc så jag trivdes bra att gå runt på deras gator, kände mig lite "hemma" :) På vägen tillbaka från promenaden sprang jag och Johan in på affären och handlade lite frukost. Standard för oss blev det ägg, yoghurt, mackor och skinka. Så enkelt och så himla gott. Denna gången köpte vi även färskt bröd från affären istället för de hårda och torra brödet de hade köpt dagen innan. Efter frukost gick vi ut och kollade runt lite i staden, kollade en marknad och gick ett varv runt parken, påvägen hem köpte vi oss även var sin Cola för att det var så sjuuukt varmt, den satt fint. En stund senare när Alice kom tillbaka fixade vi lite med bilderna innan vi bestämde oss för att åka ut till en sjö en bit utanför Montpellier. Jag och Alice gick till affären och köpte med oss lite frukt vi tänkte äta till lunch medan killarna förberedde bilen. På vägen mot bilen bokade vi även bord (håll i er) på en till ITALIENSK restaurang vi hade spanat in dagen innan. Alla älskar italiensk mat så vi tänkte, varför inte! Vi bokade bord vid 19 någon gång för att de hade (vad som såg ut som) god mat för bra pris. Strax därefter kom vi iväg! ;)
 
 
 
Sjön låg kanske 30-40 minuter bort, en väldigt liten och inte så fin sjö men vi var ju tvugna att testa allt under de dagarna vi var där. Det som är bra med sjöar är ju att eftersom de är mycket mindre så blir de även mycket varmare vatten. Första dagen när vi badade i havet, det var ju nästintill hemskt, så kallt var det. Landskapet runt om sjön var inte sådär jättefint, men vad gör det när man har sällskap som vi hade. Vi hittade snabbt en parkering väldigt nära, gick genom skog och grus för att komma till sjön och när vi väl kom fram dröjde det inte länge förens första doppet var gjort. Jag (smart som jag kände mig då) hade redan bytt om till badkläder hemma i lägenheten vilket ledde till att jag hann hoppa i först i det perfekt svalkande vattnet. Det sämsta med sjön var att det var så hårt att ligga på marken. De vassa stenarna gick igenom handduken och man hittade liksom aldrig någon skön position att ligga i, men det fick gå endå. Soldyrkarna behövde bara sin sol! (y) Timmarna gick, vi solade och badade i timmar, pratade om allt, skrattade och hade det super trevligt. Lunch blev frukten vi hade köpt, vi köpte på oss persikor, hallon, äpplen och bananer vilket gick åt fort. Det är skönt med en sådan lunch i värmen för man blir inte sådär jättehungrig när man ligger i solen en hel dag och det är så varmt. Man blir mer sugen på färska frukter, svalkande saker eller GLASS. Glass hade ju helt klart varit det bästa men det blir lite svårt att ta med sig, den hade hunnit smällta på mindre en 1 minut i den värmen. Vi kunde inte heller lite 100% på vaken frysboxen i bilen eller lägenheten, och man kan ju inte offra en sådan god glass liksom, ALDRIG! 
 
 
 
 
 
Vid fyra någongång hade vi fått nog av sol och bad, vi begav oss tillbaka till bilen och körde hemåt. Efter vi väl hittat hem på dess enkelriktade vägar och hittat en parkeringplats duschade vi och gjorde oss iordning för middag. Men klockan var inte mer än 17 när vi var klara så tog Johan med gitarren, vi köpte en flaska Rosé, iste och sweppes, gick och satte oss i Montpelliers fina park där de ofta är mycket människor. Efter bara några minuter sittandes på gräset träffade vi en skolkamrat till Alice från Spanien som bjöd med oss att sitta med henne och hennes spanska kompisar. Vi spenderade resten utav tiden innan det var dags att äta middag med dom. Solen började gå ner, det var härligt sällskap och vi hade det hur mysigt som helst. Så grymt när det blir så spontant. Vi hade liksom bara tänkt sitta där, fota lite och snacka men sedan blir det liksom helt annat. I Sverige hade det varit att om man såg någon man kände hade man förmodligen gömt sig lite och låtsas att man inte såg varandra eller bara hejja lite snabbt och sedan fortsätta med sitt där man var. Men inte i Frankrike inte, så otroligt grymt. Vi lärde känna många nya människor, fick pratat massa engelska och hade det supertrevligt.
 
 
 
 
Killarna sitter och jämför och spanar in sina blodpumpande ådror ;)
 
 
 
 
 
Vid 19 gick vi mot restaurangen "La dolce Italia" (typiskt namn för en italiensk restaurang, ännu mer typiskt om det hade varit La dolce vita haha) där vi satte oss för att äta middag. Vår sevitris på denna restaurangen var så otroligt trevligt, så sött bemötande och var verkligen hur snäll och hjälpsam som helst. Till förrätt fick vi massa VITT BRÖD MED OLIVOLJA OCH SALT, så goooootttt. Till varmrätt åt jag Tagliatelle med pesto och parmesan, Alice och Patrik åt pizza med massa mumsigt på och Johan testade restaurangens lasagne med sallad till. Det var verkligen hur gott som helst, IGEN. 
 
 
 
 
 
'
 
 
Planerna var att äta efterrätt på ett Häagen-dasz caffée vi såg tididare under dagen men planerna ändrades snabbt och vi liksom (hur detta kan ha hänt) glömde av att äta glass. Kvällen spenderade vi ute i parken igen, tillsammans med vännerna från Alice skola och många fler. De drack, vi spelade musik och sjöng, pratade och hade det trevligt. Alice och Patrik hade med sig en till flaska vin denna gången, också en smirnoff ice som de smuttade på under kvällen. Vi pratade och umgicks med väldigt härliga människor. Myggen började irritera mig runt 01 snåret så jag och Johan började promenera hemåt. På vägen hem såg vi att Häagen-dasz caféet vi spanat in tidigare och inte ätit på fortfarande såg öppet ut. Vi bokstavligt SPRANG dit, eller ah jag sprang, Johan gick/pwade fram men när jag kom fram sa de att de höll på och stänga och vägrade att ge oss glass. Så otroligt tyken han som stod och plockade undan. Det fanns liksom glass framme, kunde han inte bara ge oss lite liksom.. Han hade ju tjänat pengar på det för vi tänkte ju som vanligt ta den störsa som gick. Denna natten sov jag och Alice i sängen igen, så man soooov såååå skönt! ;D Så mycket skönare än soffan. Detta var sista natten i Montpellier, imorgon fredag, var det dags att dra vidare på fler äventyr. Men Alice, vi ses om mindre än 2 veckor (idag är det typ 9 dagar liksom). 
 

Första augusti

REDAAAAN?!?! Helt sjukt vad fort både tiden & semestern går. Vaknade upp riktigt gott idag, sov väldigt skönt inatt och vaknade upp väldigt pigg och utvilad. Finns det något bättre? :-) nu blir det morgonpromme ute i solen som jag ser finns bakom persiennerna sedan frukost ute på bryggan för att tagga gym med världens bästa Tobias som äntligen kom hem från Portugal igår! :D Jag ska agera tyrann & krossa han med ett rygg- och lite armar pass. Även lite mage för det behövs & är roligarr när man kör två! :-) Idag lär bli en bra dag! 
 
Igår kväll kollade jag och Jonas på en GRYYYM film! Vi kollade Divergent, så ni kom inte sett den vet vad ni ska göra de kommande dygnet!! Sååå grym var den! :) Jag älskar skådespelaren som spelar tjejen, hon är även med i "The fault in our stars"!