Pizza omelett á la lchf! :D

Spenderade mesta dels av lektionstiden idag åt att kolla runt på olika intressanta matbloggar, då jag hittade ett super läckert frukost recept jag bara måste testa. Kommer dock inte ihåg vilken blogg jag hittade det på, tänkte annars att jag kunde länkat den men tyvärr är minnet inte särkilt bra! Jo, bilden och receptet kommer ifrån Emelie. Tänkte testa receptet på fredag för imorgon hinner jag inte! Men detta ska bli spännande, ser ju supergott ut. ♥

Dett är en LCHF omelett pizza som görs super lätt. I grunden görs den som en helt vanlig omelett och sedan kan man tillsätta allt man tycker är gott & testa sig fram till det som passar en själv bäst. 

Man kan ha i/på t.ex..
Pesto
Lök
Mozarella 
Paprika
Proscuitti/stark salami
Riven stark ost t.ex. västerbotten/parmesan
Pizzakrydda
Chilikrydda
Svartpeppar
Havssalt

Det stod att man helst skulle göra den i en "gjutjärnspanna" för då behöver man bara steka omeletten på ena sidan, har man en vanlig stekpanna är det bäst att steka omeletten på båda sidor och efter man stekt omeletten lägger man den på en bakplåtsklädd bakplåt, tillsätter alla tillbehör och ställer in i ugnen på hög värme. (Om man har gjutjätnspanna") ställer man in hela gjutjärnspannan i ugnen efter man stekt och gratinerar omeletten på hög värme i ungefär fem minuter, eller som jag brukar göra "tills den ser klar ut".

mums
Ser det inte lite fööööör smarrigt ut? :ooo JOOO!

Nämen! Från min blogg ju ;) Länka gärna eftersom du använt en av mina bilder! Tack på förhand!




Kom ihåg mig?