TID FÖR GRÖTFRUKOST! ♦

Nu mina kära & trogna läsare, tåliga är ni allt ska ni veta! ♥ Nu kommer grötfrukosten som jag lovat göra för er. Hoppas ni testar den för jag iallafall, tycker den är jättegod + att det bästa är att den är väldigt mättande trots att man inte behöver vräka i sig det i en stor mängd. Det svåra med att laga mat är ju att det ska passa till ALLA och det är ju väldigt svårt eftersom inte alla har samma smak och tycker om samma grejer. Men jag hoppas gröten passar de flesta som vill unna sig något nyttigt och gott på morgonkvisten! :D

Ingredienser för 1 portion!
1 dl havregryn
1,5 dl mjölk (viktigt att man tar hälften mjölk och inte bara vatten i gröten)
1 dl vatten
1 msk smör
Salt (valfritt hur mycket, beroende på vad man föredrar)
Kanel (samma här, beroende på hur mkt man vill att de ska smaka kanel)
- man kan även hoppa kanel helt om man inte tycker om det, eller kanske byta ut det mot t.ex. kokos eller något som ger lite extra smak.
Som ni förmodligen ser på receptet är det inte jätteolikt det "vanliga", men trots att det nästan är samma så smakar det så himla olika. För dem som har socker på gröten rekommenderar jag verkligen att ni har kanel i. Men för er som har sylt och bär, äpple eller något annat på är det helt valfritt. Jag tycker om det iallafall.

DET ALLRA VIKTIGASTE --> Gröten ska absolut INTE göras i micron, den ska göras på spisen i en kastrull. Gör man i micron får man i sig massa onödig strålning + att det blir klumpigt och smakar inte alls på samma sätt. Havregrynen blir inte mosiga, utan torra och man känner av dom väldigt mycket..... :/
ingredienser
VIKTIGT - Allting tillsätts under konstant omrörning, det ska röras HELA tiden!
Så det inte bränner fast i botten, då kommer hela gröten smaka brännt :S

Gör såhär:
- Ta fram en kastrull & sätt på plattan på ca. 6:an & häll i havregrynen.
- Häll i all mjölk och allt vatten
- Tillsätt salt och kanel utifrån smak
- Häll i smöret sist och blanda ordentligt
- Rör tills gröten blir lagom tjock, den ska INTE vara rinnig.
- Ta av från plattan, lägg upp på tallrik (djup för er som har mjölk I samma tallrik hihi)

Sen är det ju väldigt varierat vad man vill ha på och till gröten. Jag har alltid sylt och bär för jag tycker det är absolut godast. Jag har även ALLTID mjölken bredvid, så den inte blir varm under tiden man äter gröten. Det goda är ju att känna skillnaden mellan varmt och kallt. Det förstör man ju om man häller mjölken i tallriken med gröten. Bär tycker jag är ett måste också hihi eftersom det är så sjukt gott. På bilden nedan har jag blåbär och lite björnbär ovanpå min underbart goda Hallonsylt från Õnos! :D

Gröt
g

WALLAAAA, resultatet ser väl änna fett smarrigt ut? ;D Eller det kanske bara är jag som tycker det.. Igen?! Haha :) Ne men nu hoppas jag ni testar detta. Det är en nyttig och ett VÄLDIGT gott frukostalternativ. ♥
Nu ska jag gå ut och kratta upp de sista löven som inte blev klart igår, sen ska jag plugga spanska och sen laga den underbart GODA kycklingsalladen jag och Clara gjorde igår! Längtar! :D Ikväll missar jag "Vem kan slå Filip & Fredrik" för att jag tränar 19-22... Men vad offrar man inte för Konståkningen? ♥
Kram! :D



Kom ihåg mig?