Road trip, MÅNDAG 21/7 - 2014

Uppe med tuppen, var vad jag och Johan var på måndagmorgonen. Det var knappt någon ute i Milano, förutom städare som var tvugna att tömma alla papperskorgar och ta bort allt skräp från gatorna innan folk vaknade och började bege sig till jobben. Några tidiga kaffedrickare såg vi sitta ute och läsa tidningen med men annars var det förvånansvärt tomt för att vara klockan 7 på en måndagsmorgon. Vi promenerade hela 5 kilometer duktiga som vi var. Vi gick längs shoppinggatan hela vägen upp, sedan en sväng ut på en tvärgata, lite huller om buller och sedan tillbaka på shoppinggatan igen. Shoppinggatan hette Corso Buenos Aires tror jag det var. :) Vi bodde verkligen jättefint, tack vare grymma hotelletaren Patrik :D Medan vi var ute och promenerade passade Patrik på att sova lite extra, det gjorde han rätt i, alltid viktigt med lite extra energi. 7.30 prick var jag och Johan tillbaka och då gick vi ner och åt frukost. Patrik kom några minuter senare. Som jag sa var även frukosten bra, mycket bättre än syltmackorna vi fick morgonen innan så vi var mätta och belåtna när vi skulle checka ut och åka därifrån. 
 
 
Vi vinkade hejdå till Milano och körde vidare mot kusten. Idag visste vi att vi hade en otroligt vacker kustväg framför oss att köra så det var inte alls jobbigt att sätta sig i bilen för att åka. Vi tog oss först ner mot havet, till Genova, där fortsatte vi väster ut mot Nice, Monaco & Marseille. 
 
Vi planerade även att stanna och bada längs vägen, sådär spontant att liksom köra och sedan så fort vi ser något fint, bara stanna och bada. Det lyckades vi bra med och hittade ett hyfsat ställe att bada på. Dock tajmade vi vädret så otroligt dåligt då det var strålande sol HELA tiden vi körde bil och så fort vi stannade för att gå ut och antingen sola eller bada så blev det molnigt haha. Men lite moln stoppade inte oss från att bada, det var ju trots allt fortfarande 30 grader i luften. Jag var lite pumsen i början av färden att jag lyckades somna gott, och där fick man så man fes när det alltid ska tas bilder när man sover... En av tre.. eller fyra kanske det var. 
 

Lite mer vaken efter en Celsius, nu var man ju tvungen att vara vaken så man inte missar det fantastiskt fina landskapet. Vägarna och allt var fantastiskt fint här med. Man körde verkligen precis bredvid havet. 

 
 
 
 
Sedan bestämde vi oss för att stanna och bada, då kom GoPron och min systemkamera fram. Vi tog ett antal fina bilder! :D Spenderade kanske 1 timme vid havet, det var otroligt härligt. Skugga dock men det gjorde ingenting. Blev ju strålande sol sedan när vi satte oss i bilen igen haha! 
 
 
 
 
 
Knäppte en väldigt fin men väldigt ljus bild på mina superpojkar. Men jag gillar den så, så tänker inte redigera den! ;) Hehehhe. 
 
 
Vi försökte lyckas tajma självutlösaren och det gick... 
 
 
 
Tillslut... 
 
 

Medan killarna simmade i vågorna passade jag på att fota lite. Mitt huvudobjekt fick bli en liten kille som stod och lekte med en hov. Så härligt att se att något så enkelt kan underhålla någon så länge! :D 
 
 
 

Gjorde lite utav det jag tycker om att göra. Spralla omkring! 
 
 

Patrik kastade lite macka med! Innan vi begav oss vidare en bit satt vi i solen vid bilen och solade på vägkanten. Tredje gången folk måste trott vi var dumma i huvudet. Haha!

 
Efter en timmes badande var klockan runt lunch. Vi körde vidare efter lite solandes och hittade en supermysig italiensk restaurang på vägen. Efter lite letande hittade vi en jättetrång parkering där grymma Johan lyckades parkera. Vi gick in och åt en supergod och relativt billig lunch. Jag åt Ravioli med pesto medan Johan och Patrik åt någon penneliknande pasta också med pesto. Jag råkade beställa Ravioli bianco (vilket innebär helt torr pasta utan någon som helst sås) men jag menade ju bara UTAN tomatsås men med någon vit sås istället. Så när jag fick min blev jag fett besviken för hur god är mat utan sås liksom. Men snälla som Johan och Patrik är erbjöd de mig massa av deras BAMSELASS med pestosås. Min mat blev efter det - DELISIOUS! Får inte glömma att vi även åt vitt bröd med olivolja, salt och peppar innan med <3 <3 <3 <3 
 
 

Och att salta och peppra maten för oss var ju också standard. Jag tror inte jag åt en enda måltid utan att salta och peppra så mycket det bara gick. Okej visst, italienare lagar FANTASTISK mat, ärligt talat. Men de är jävligt dåliga på att krydda maten, där leder Thailand stort! ;) Men det gör ju inget så länge alternativet finns att man kan få krydda maten precis som man vill! (y) Ser det inte hur smarrigt ut som helst? Tummen upp! 

 

Lagom efter maten satte vi oss i bilen igen och fortsatte köra längs kusten. Där vi körde asså, landskapet! ;) Vi stannade för en glass, hittade en Gelateria där en super mysig och jättetrevlig tant jobbade. Hon var en 10a ;) På vägen tillbaka till bilen köpte vi även med oss en Foccacia med gorgonzola ost, men det var lite torr så det var ingen hitt. Vi gick även förbi en fruktaffär där vi köpte persikor, bananer och äpplen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hittade ett superfint ställe att stanna på med utsikt guld värd. Där tog vi återigen några bilder innan vi fortsatte vidare mot Valette Du Var där vi spenderade natten. 
 
 
 
 
 
 
 
Ni är så fantastiska. You guys mean the world to me ♥
 

Och på några sekunder var vi i da-da-da-daaa France! 
 
 
Vi hittade faktiskt till vårat hotell, Hotell Var väldigt enkelt faktiskt. Vi stannade och frågade några fransmän om vägen och förstod med hjälp av varandra deras färdbeskrivning PÅ FRANSKA!? Kan ni fatta!? Så grymma är vi. När vi kommit fram till hotellet packade vi in allting på rummet. Hotellrummet var ganska häftigt för det var vääldigt högt i tak med ett loft på, ett tvåvåningsrum med två sängar som på ett loft och en stor dubbelsäng på markplan. Det var riktigt najs för vi hade balkong med och det fanns pool men den hann vi aldrig använda eftersom den stängde minuten vi kom dit och öppnade dagen efter minuten vi skulle åka hem, haha bra tajming som vanligt! :/

 
Vi var vrålhungriga med.. Eller jag vi matvrak ville ha något gott haha! Vi såg att de hade en Carrefour i närheten (vi som alltid haft otur och inte hittat de Carrefour vi letat efter) vågade endå chansa. SÅKLART när vi kommer dit, stängde de 10 minuter tidigare. SÅKLART! Jag sa det till och med när vi låg på hotellrummet. Antingen så stänger ju en affär 21 eller 22, inte 21.30 liksom, vilka är så dumma och gör det - JO SÅKLART I FRANKRIKE ÄR MAN SÅ DUMMA OCH GÖR DET! Haha men vi lyckades lösa en sista sekunden macka på Subway som var så gott så gott så gott! :D Och lite kakor på det så var maggen go och gla (och stor) haha. På kvällen låg vi och skrattade åt Oturs Olga och random saker, även de roliga videosarna från GoPron, och att vi trodde vi blivit rånade på pengar (som vi sedan insåg att vi hade i kontanter i plånkan istället) haha att vi inte DOG skratt-döden! Sådan fantastisk dag, snacka om att man njöt av livet och njööt av semestern. Imorgon (tisdag) är det alltså första SERIÖSA stoppet, första planerade överraskningen för Alice!
 
 
Mätta och belåtna kröp vi till kojs för att göra oss redo för Alice överraskning.

Detta har jag inte berättat än, men... En utav anledningarna till att vi gjorde denna resan var pga att vi skulle åka ner och överraska Alice och visa hur mycket vi saknat henne och hur mycket hon betyder för oss. Därför kokade vi ihop våran plan att bila ner genom Europa, hela vägen ner till Monpellier (2800km) för att överraska henne. Vi gjorde liksom en hel resa och ett helt äventyr av detta. Det är därför jag publicerar allt nu eftersom jag inte ville avslöja något innan då jag vet att Alice läser min blogg. Vi hade planerat denna resa sedan maj men undanhållt den helt för Alice för att vi älskar reaktioner av överraskningar. Alltid kul att smyga och göra saker som ingen vet om. Så alla mina inlägg från och med 18/7 tills 20 var alltså ljug. Jag var tvungen att hitta på saker jag gjort för att Alice inte skulle börja undra något. Om jag helt plötsligt slutar snapa och blogga kommer hon ju förstå att det är något skumt pågång, därför försökte vi hålla det så livat och trovärdigt som möjligt så hon inte skulle misstänka något.

Därför var tisdagen den första dagen vi faktiskt hade en tid att passa. Alice visste ju som sagt om att JAG skulle komma ner och hälsa på men hon trodde att jag skulle flyga ner och SJÄLV. Jag sa till henne senast vi pratade på skype att mitt plan skulle landa 11.30 och att jag hade fixat transfer in mot centrum och att jag skulle smsa henne när jag kommit fram då jag vet tid och plats hon kan möta mig på. Men vi visste ju inte innan vart som var ett bra ställe att överraska henne på men när vi kom in i Montpellier med bilen hittade vi ett parkeringshus i centrum med en gång. Så grymt planerat! I alla fall, nu har jag redan spoilat lite på nästa dag men aja.. Hennes present fick istället bli att jag snyltade med mig Johan och Patrik ner (utan att hon hade en susning) och så skulle vi överraska henne och spendera 3 dagar tillsammans med henne i Montpellier. Fortsättning följer i nästa inlägg! :D 



Kom ihåg mig?