Road trip, FREDAG 25/7 - 2014

Vi vaknade upp, tidigt som vanligt för att ta vara på så mycket tid som möjligt på dagen efter detta var våran allra sista dag tillsammans med Alice i Montpellier innan vi drog vidare mot Tyskland för fler äventyr. Jag och Alice sov i sängen inatt, som var såååå skönt. Soffan var inte det allra bästa jag sovit i om man säger så. Idag verkade vår AC sammarbeta med så jag vaknade upp utan att svettas. SÅ HIMLA SKÖNT. Jag kunde knappt tro det var sant när jag vaknade UTAN att ha panik för att jag var så varm, jag var inte ens lite varmt, blev typ oroligt hahaha. Alice käkade en snabb frulle medan jag och Johan gick ut på en morgonpromme, denna gången "bara" 5 kilometer men vi var nog för hungriga eller något haha. Under tiden vi promenerade gick Patrik också ut och promenerade men med en kompis som han träffade kvällen innan. Jag och Johan var lite snabbare, så vi började förbereda frukosten som igen bestod av stekt ägg, yoghurt, mackor, skinka (och jag har ju förjössenamn glömt juice). Vi har två juice-slukare med oss på resan så juice på morgonen var obligatoriskt. Det är prio ett så länge det inte handlar om glass, haha! ;) Patrik kom lagom till framdukad frukost och tättinpå kom Alice, vi var samlade under sista delen av frukosten och gjorde oss sedan ordning för att gå ut i stan en stund. Vi skulle inte åka förens 14 så vi hade några timmar på oss att umgås innan det var dags att åka vidare. 
 
När alla var klara och redo (och vi lagt på tillräckligt med pengar på bilen för parkering, tredje gången gillt) så promenerade vi tillsammans till stan. Vi hade ju som sagt spanat in ett Häagen-dazs glasscaffée vi glassomaner JÄTTEGÄRNA ville äta på. Vi kunde ju inte missa denna chansen, när det fanns sååå god glass så himla nära. Vi gick dit, och som tur var, var det en annan person som jobbade nu på morgonen, inte han surmulen som inte ville ge oss glass igår, utan en snäll tjej som var generös med storleken på glasskulorna. Det grymmaste av allt var att det kändes menat att vi skulle gå dit, glassoman 1,2 och 3 köpte det största alternativet som var en stor bägare med fyra smaker. Trots fler antal kulor var det hur svårt som helst att välja, valmöjligheterna var stora. Det fanns så mycket gott, nästan så att man ville ha en av varje liksom. Beslutsångesten kom, som vanligt men det slutade med en kula Banoffie (som var en blandning mellan banan, kola och toffifee), en banan/choklad (som är givet varje gång jag äter glass OM smaken finns), en pekannötskola liknande glass (med massa kolasås i) och den tredje kommer jag inte riktigt ihåg vad jag tog men det var otroligt gott i alla fall. Patrik och Johan tog lika stor glass som mig och Alice körde på storleken mindre, men hon får endå titeln glassoman 4 för hon äter också mycket glass men INTE på den nivån som oss, glassoman 1,2 och 3. Vi är en klass för oss själva ;) Inget illa menat Alice men vi är waaaaaaaaaaay ahead! <3 Ja ni ser ju nu på dessa bilder nedan hur taggade vi var för glass! ♥ Extra taggade också eftersom vi inte fick någon Häagen-dazs igårkväll! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter glass promenerade vi vidare mot en liten marknad som var på toget. Där köpte sig Patrik en ny handduk som vi senare märkte färgade av sig hahaha sämst, men den var inte så dyr så det gjorde ju inget. Vi köpte lite snacks för vår bilresa till Tyskland som blev gröna äpplen (såklart) och hårda persikor (såklart). Sedan blev de också några kakpaket så vi klarar vägen när blodsockret blir lågt, skyller vi på hehehe (a) Vi gick tillsammans till lägenheten, checkade ut och lämande tillbaka nyckeln, gick till bilen, packade in och sa hejdå till Alice. Det braiga är ju att vi snart träffar henne igen, hon ska bara plugga klart nu en vecka i Frankrike och sedan partaja och semestra en vecka i Barcelona sedan den 10 augusti kommer hon hem igen! :-D 
 
Vår resa fortsatte vidare, nu var vår nästa destination Stuttgart för att överraska en annan utav mina bästa vänner, nämligen min Tyska bästis Isabel. ♥ Men dit hann vi inte förens på lördagen utan fredag var ständig bilkörning genom hela Frankrike, Schweiz och kvällsstoppet i Basel. Först somnade jag ganska fort i bilen, jag var så himla trött efter så mycket saker vi hunnit med att göra de senaste dagarna. Även efter massa mat och glass blir man så trött så det är gott att sova middag. Jag vaknade utav att vi stod still, Patrik och Johan hade också blivit trötta så Johan hade stannat vid sidan av vägen, på en avfart såklart och lagt sig och sovit enstund de två också. Alla var väldigt trötta. De sov ungefär en halvtimme, när vi vaknade hade vi kisse-paus och sedan planerade att åka vidare. MEN VI HADE ETT PROBLEM. 12-volts-uttagen i bilen hade slutat fungera, vi förstod att en säkring måste ha gott och vi ville inte åka vidare förens vi löst problemet eftersom vi behövde laddarna till både att ladda GPS:en och mobilerna. Vi hade lyckats att kortsluta bilen genom att skruven till GoPron hade hamnat i det öppna uttaget. :( Inte jättesmart från vår sida. Meeen... Eftersom vi alltid löser allt tillsammans, med vårt grymma sammarbet (vi slog våra hjärnor ihop) och lite hjälp av min bilkunniga bror över telefon (som räddade oss i nöden) annars hade vi legat där och försökt få ut en säkring utan resultat. Han visste om att det fanns en pincett (speciellt avsett för att lossa säkringar) i motorhuven under en speciell lucka som vi senare hittade. Vi fick bytt säkringen och satte fart vidare mot ett lunchställe, VRÅLHUNGRIGA som vi var. Vi stannade någonstans i Frankrike och åt lunch, precis vid motorvägen, där vi även efter maten bytte chaufför. Där åt vi schnitzel med pasta och brunsås. Jag saltade och pepprade som vanligt mycket och vi fick till och med vitt bröd i form av baguette till. Där snodde vi lite internet och gick även på toa, för att kunna fortsätta åka efter. 
 
 
 Vårt stopp för kvällen bestämdes att de skulle bara i Basel, för att vara nära tyska gränsen för att inte behöva åka bil så många timmar dagen efter, alltså lördag morgon eftersom vi hade en tid att passa i Stuttgart. Vi var framme i Basel vid 22 någongång på kvällen, utan att veta vart vi skulle bo försökte vi hitta något i sista sekund. Vi bestämde oss för att testa Western Hotel, som vi hittade super enkelt, nästan för enkelt för att vara sant. De hade till vår förvåning också ett GRATIS parkeringshus (trodde vi). Vi körde ner där och parkerade och gick sedan upp i receptionen i hopp om att få ett dubbelrum över natten. När vi kom upp berättade de att de var ett event i Basel just under denna helgen vilket ledde till att de var heeeelt fullbokat på hela hotellet. (SA JU ATT DET VAR FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT). Blev i alla fall ett toa-besök och lite betjälning av deras wifi innan vi tog bilen och körde vidare in mot centrum för att hitta något ben & breakfast liknande ställe att sova på. Vi skulle ju liksom bara sova över natten och sedan åka tidigt på morgonen så vi behövde ju inte direkt något jätteflott. Vi fick genast problem att köra ut det garage vi trodde var gratis, när vi kom fram till luckan visade det sig att det inte alls var gratis. Johan ringde upp informationen och hade dagens roligaste konversation med honom. Det ledde till skratt HELA vägen hem. Vi försökte prata oss ut utan att betala och lyckades lösa det genom att en otroligt snäll man som också körde ut hade något speciellt passerkort som släppte ut oss, SÅ SNÄLLT! Vi körde runt, körde lite vilse och prövade olika typer av boende, men de ena efter det andra var stängt eller att vi inte hittade det men tillslut efter kanske 2 timmars runtkörning hittade vi ett bed & breakfast som hette YMCA som vi valde. Vi var så fula att vi bara checkade in två stycken, så Johan senare fick smyga in för att slippa betala för 3 haha. Men det funkade utmärkt, tills dagen efter vi ville ha frukost. Vi fick betala frukost för 3 men sovplats för två så vi gick endå lite plus. Haha.



Kom ihåg mig?